Galatasaray Lazio maçı özeti ve golleri

Galatasaray Lazio ile karşı karşıya gelirken mücadele 1-1 sona erdi.

Galatasaray Lazio maçı özeti ve golleri

Galatasaray Lazio ile karşı karşıya gelirken mücadele 1-1 sona erdi.

Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Galatasaray, TT Arena'da İtalyan rakibi Lazio ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın sayısı Sabri Sarıoğlu'ndan geldi. Galatasaray, Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Lazio'yu ağırladı. Savunma ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Galatasaray, 12'de Sabri Sarıoğlu ile öne geçti. Lazio 21'de Savic ile cevap verdi. Karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi. Galatasaray 25 Şubat'ta Roma'da turu geçmek için sahaya çıkacak.

Ayrıca karşılaşmayı , "Idman TV / HD, 5 PLUS (israel), Arena Sport 3 (serbia), Arena Sport 3 HD (cro), beIN Sports (FR) Max 8, beIN Sports MENA 2 HD, BHT 1 (BiH), BNT HD (bulgaria), Digi Sport 2 (hun) / HD, Dolce Sport 2, Federalna TV, MATCH! Arena / HD,  OTE Sport 8 HD, RTRS TV, Sky Calcio 1 / HD, Sky Sport 1 (italy) / HD, SuperSport 1 HD (alb), SuperSport 6 (za) / HD, SuperSport MaXimo 3, TVP Sport / HD" kanallarıda canlı olarak ekranlara taşıyacak.

Galatasaray ve Lazio bugüne kadar 3 kez karşı karşıya gelirken bu müzadelelerden 2'sini Galatasaray 1 karşılaşmayı ise Lazio kazandı. İstanbul'da oynanan 2 karşılaşmada ise Galatasaray Lazio'ya hiç mağlup olmadı ve berabere kalmayarak iki maçıda kazandı.

İki takım en son 04.08.2012 tarihinde bir hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da karşılaşırken Galatasaray bu maçta Lazio'yu 1-0 mağup etmeyi başardı. Galatasaray sonmaçında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'a 2-1 mağlup olurken Lazio evinde Hellas Verona'yı 5-2 mağlup etti.

 İki takım Avrupa kupalarında iki kez karşı karşıya geldi. Taraflar 1'er galibiyet alırken iki maç da 1-0 bitti.

Türk takımları ile İtalyan takımları Avrupa kupalarında 78 kez karşı karşıya geldiler. İtalyan takımları bu maçlarda 44 galibiyet aldı (17B 17M).

Galatasaray, İtalyan takımlarıyla Avrupa kupalarında 22 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray bu maçlarda yedi mağlubiyet ve yedi galibiyet aldı (8B).

Lazio, Türk takımları ile 12 kez karşı karşıya geldi. Lazio bu maçlarda sadece iki kez yenildi (6G 4B).

Galatasaray, İtalyan takımlarıyla oynadığı son 13 maçın sadece ikisini kaybetti (6G 5B); son yenilgisi 2003'teydi (Juventus).

Galatasaray, Avrupa kupalarında evinde oynadığı son iki maçta yenilmedi (1G 1B).

Galatasaray, Avrupa kupalarında evinde oynadığı son yedi maçta kalesini gole kapatamadı.

Lazio, Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son beş maçta bir galibiyet alabildi (3B 1M).

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gole çevirme oranı en yüksek olan takım Lazio (%27.1).

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde şut isabet yüzdesi en yüksek olan takım Lazio (%58.3).

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde duran toplardan en fazla gol atmış olan takım Lazio (3); Galatasaray ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı altı maçta 10 gol yedi ve bu gollerin hiçbiri duran toplardan gelmedi.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde top kapma yüzdesi en yüksek olan takım Lazio (%91.1).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor