Futbolu Aziz Yıldırım yönetiyor

Erman Toroğlu bir TV programına konuk oldu. Toroğlu canlı yayında soruları yanıtladı.. Erman Toroğlu, ligin bu sezon nasıl geçtiği sorusuna "Ligde yarış hakikaten son haftaya gelmesi güzel ama kalite çok kötü. Düşen takımlar çabuk ayrıldı. Yukarıya gidenl

Futbolu Aziz Yıldırım yönetiyor

Erman Toroğlu bir TV programına konuk oldu. Toroğlu canlı yayında soruları yanıtladı..

Erman Toroğlu, ligin bu sezon nasıl geçtiği sorusuna "Ligde yarış hakikaten son haftaya gelmesi güzel ama kalite çok kötü. Düşen takımlar çabuk ayrıldı. Yukarıya gidenler çabuk koptu. G.Saray ile Beşiktaş da devre dışı kalınca iki takım belki de ondan renkli olmadı. Trabzon kulüp olarak gerekli tavrı koyamadı Fenerbahçe'ye. Galatasaray ile Beşiktaş olsaydı yarışta daha farklı boyutlara giderdi iş. Ne olurdu, çok daha gerginlikler olurdu. İyi mi olurdu daha kötü olurdu. Biz kavga ile münakaşayı karıştırıyoruz. Vuruyoruz, öldürüyoruz..."

Ligimizi kavga mücadele bazında nasıl yorumluyorsunuz?

"Sorun Türkiye'de yöneticide! Yöneticiler istedikleri zaman basını kullanıyorlar bazen de şamaroğlanı yapıyorlar. Bazılarına hakaret edip küfür ediyorlar. Bu basın grubu kendini geliştirmek için seminerler yapıyor kendini yetiştirmek istiyor. Futbolcu antrenman yapıyor kendini yenilemeye çalışıyor. Antrenör kendini yenilemeye çalışıyor, hakemler eğitim alıyor ama bu yönetici kesimi hem bağırır hem akıl vermeye çalışır, şiddet olmasın der...kendileri şiddet yapar. Bunların isimleri belli..."

Futbolu kim yönetiyor?

"Futbol Federasyonu yönetmesi lazım. Federasyon yönetmeye çalışıyor ama karşısında bir Aziz Yıldırım gerçeği var çok net söylüyorum. Aziz Yıldırım Türk futbolunu yönetmek istiyor, yorumcuları da yönetmeye kalkıyor. Yani yorumculara diyor ki; yorumları ya bana göre yapın, yani ben penaltı diyorsam penaltı diyin, yoksa gidersiniz diyor...Her halde patronlara söyleyip kovduracak aksi fikirde olanları.

Futbolda şiddetten bahseden adam 5 yılda 10 defa ceza heyetine gitmiş. Önce kapının önünü temizle sonra başkalarına konuş. Şiddetten bahseden şahıs 5 yılda ceza heyetine gitmiş kardeşim.

Aziz yıldırım tesis yönünden başarılı. Zaten futbolda başarısız olunca tesise yöneliyor. Diğer yerden o açığı kapatmak istiyor. Bir de federasyona kendi adamlarını sokmakta başarılı... Futbolda Fenerbahçe başarısız. Verdikleriyle aldıklarına bakarsınız başarısını anlarsınız."

2010-11 sezonu şaibeli mi?

"Şike sigara dumanı gibidir. Elle tutulmaz. Emre olayı federasyonu aşan bir şey. Emre’ye mesaj çekilmiş, o onun akrabası falan filan vıcık vıcık bir şey. Emre diyor ki önce tanımıyorum diyor, sonra tanıyorum diyor. Devlet bu işe el atar uydudan her şeyi alıyorsun. Emre bu çocuğun yanında mı değil mi mesajı atarken öğrenirsin. Yalan beyansa o zaman gerçek vardır ortada. Bu iş çok zor bir şey değil ki. Birini yakarsın milat olur. Birini yakacaksın sonra da o diğerlerini ele verir. O da vardı bu da vardı Ahmet sen de vardın Fatih sen de bunu yapmıştın diye iş çözülür. Emre Mesajı attı ise... Bu ortaya çıkarsa Türkiye'de çok şey düzelir. Bu işin şakası olmaz nasıl olur şaka... Federasyonun Bursa'ya verdiği ceza doğru bir cezadır. Örnek olsun Bursa'ya verilen ceza. Tribün şov yapılmasın.

Kulüpler yandaş medya istiyor, baskı yapıyorlar. Onun lehine şeyler yazarsan sana adam gönderirim diyorlar ama aleyhte bir yazı yazarsan sana hizmetli bile göndermem diyor adamlar...

Galatasaray'da Adnan Polat bence biraz tembellik etti, çalışmadı, belki biraz ekibine güvendi hatalı işler yaptı. Sonra da gitmesini bilmediler. Polat o kadar çok açılışı istedi ki. Çok zorladı o stadı açacağım açacağım açacağım... Kendi başını yedi o stat. Belki o stat açılmasaydı birkaç sene daha gidebilirdi Adnan Polat."

3. Fatih Terim dönemini nasıl bekliyorsunuz?

"Ortası olmaz. Ya çok iyi olur ya çok kötü. Ekibe bağlı olarak, yönetimle balans iyi ayarlanırsa mükemmele gider. Fatih'le son şans başka şans yok. Terim iyi işler de yaptı baltayı taşa da vardı. Fatih kafasına göre çalışacak, Ünal Aysal iyi geldi Galatasaray'a. Bu tip adamlar yumuşak konuşur ama tehlikeli olur. Bize konuştuğunda dedi ki; önce biz önümüzü temizleriz sonra gereğini yaparız dedi. Biz gereğini yaparız derken içinde her şey var. Şimdi merak ediyorum Aziz Yıldırım her şeyi yapıyordu Ünal Aysal geldi aynı tip, kafa yapası olarak. Diğer tarafta Demirören, büyük güç. Nasıl olacak merak ediyorum. Kanlı canlı bir ortam olacak."

Erman Toroğlu bu sezonu nasıl geçirdi? Başarılı bir sezon geçirdiniz mi?

"Şöyle bir sezon geçirdim. Bir kaç kanalda çalıştım. Benim ayrıldığım ve gönderildiğim kanallar oldu. Şöyle baktım bir etrafa rahat konuşabildiğim yukardan baskı gelemeyecek 3-4 kanaldan istek geldi. Bu ekibi daha hareketli buldum onun için bunları tercih ettim. Zaman zaman aramızda bir şeyler oldu Reha ile falan. Zaten Reha'nın programı yoktu sonradan geldi. Rica ettiler olur mu olmaz mı diye. Sonradan da istenmeyen olaylar oldu.

Reha Muhtar ile vedanız için ne diyeceksiniz? "Başladı yaşandı kötü bitti. Son kale düştü." Erman Toroğlu'nun bu son sözleri ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor