Futbolda tartışılacak ceza

 Almanya'da C Genç Ligi'nde rakibine kasıtlı faul yaparak bacağının kırılmasına neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye verilen Enver Yılmaz'a para cezası. Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 1500 Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Enver'in (17) cezası, karşı tarafı

Futbolda tartışılacak ceza

 

Almanya'da C Genç Ligi'nde rakibine kasıtlı faul yaparak bacağının kırılmasına neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye verilen Enver Yılmaz'a para cezası.

Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 1500 Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Enver'in (17) cezası, karşı tarafın itirazı üzerine mahkemede 2000 Euro'ya çıkarılarak onaylandı. ALMAN mahkemesi futbol sahalarındaki faullerin hukuki boyutlarda tartışılmasına yol açacak bir karara imza attı.

Almanya C Genç Ligi'nde 2008 yılında oynan maç sırasında rakip takım oyuncusu Alex P.'ye faul yaparak yaralanmasına yol açtığı gerekçesiyle Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından daha önce 1500 Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Enver Yılmaz'ın (17) cezası, karşı tarafın itiraz üzerine bu kez 2000 Euro'ya çıkarılarak onaylandı.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

2008 yılında Spvg Odenkirchen ile 1. FC Mönchengladbach takımı arasındaki oynanan maçın bitimine üç dakika meydana gelen olaydan ötürü üzüntü duyduğunu belirten TUS Grevenbroich A Gençlik'in kaptanı ve forvet oyuncusu Enver Yılmaz ise, “Kasıtlı şekilde bir şey yapmadım. İkili mücadelede yere düştü. Ben bacağının kırıldığını hissetmedim. Kazara olan üzücü bir olay. Karşı tarafın ailesi olayı saptırıp kasıtlı yapıldığını iddia etti. Verilen bu karardan ötürü resmen futbol oynamaktan soğudum. Böyle bir kararı anlamak mümkün değil” iye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor