Futbolda tarihi değişiklik

 Dünyada futbol oyun kurallarında değişiklik ve düzenleme yapmaya tek yetkili olan kuruluş, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB)Mart ayında yapılacak olan 128. genel kurul toplantısının gündemi belirlendi. Gündemin en önemli maddesi hakemlerin mü

Futbolda tarihi değişiklik

 Dünyada futbol oyun kurallarında değişiklik ve düzenleme yapmaya tek yetkili olan kuruluş, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB)Mart ayında yapılacak olan 128. genel kurul toplantısının gündemi belirlendi. Gündemin en önemli maddesi hakemlerin müsabaka esnasında pozisyonları videodan tekrar izleyerek karar vermelerinin uygulamaya konulması önerisi…

IFAB’ın gündemindeki maddeler şu şekilde sıralandı…

 1) Oyuncuların giysileri ve hakem atışının tarifinin netleştirilmesi…

 2) “Turuncu kart”  uygulamasının getireceği fayda ve sakıncalar ile bu kartın kullanılmasını gerektirecek ihlallerin belirlenmesi. Bir futbolcunun bu kartı görmesi halinde ne kadar süre ile (2-5 dakika) oyun dışı kalması gerektiği... Bu konu karara bağlanabilir.

 

3) Gündemin en son ancak en önemli konusu ise; videodan pozisyonların tekrar izlenerek karar verilebilmesi. Bu uygulamanın hakemlerin tereddütte kaldıkları anlarda mı, takımların itiraz ettiği durumlarda mı yapılması gerektiği ve nasıl karar verileceği gibi prosedürlerin görüşülmesi. 

 

Böyle bir uygulamanın kabul görmesi halinde ise saha kenarına bir video sistemi kurulması da gündeme gelecek. Futbolun ana unsurunun insan olduğu ve futbolun hatalar oyunu olduğu görüşüyle bazı IFAB üyelerinin bu öneriye karşı çıkması beklenirken, bir bölümünün ise hakemlerin oyunun sonucuna etki eden hatalarının ortadan kalkmasını sağlayacak olan bu uygulamayı desteklemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler