Futbolda en büyük sorun TFF

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Futbol Federasyoni ile aralarında ciddi sorunlar bulunduğunu dile getirirken, Türk futbolunun içinde bulunduğu konumdan kurtulması için komisyon kuracaklarını söyledi.Birliğin Astoria Alışveriş Me

Futbolda en büyük sorun TFF

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Futbol Federasyoni ile aralarında ciddi sorunlar bulunduğunu dile getirirken, Türk futbolunun içinde bulunduğu konumdan kurtulması için komisyon kuracaklarını söyledi.

Birliğin Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki ofisinde, Yıldırım Demirören başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklamayı Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu yaptı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Abdullah Avcı'ya yeni görevi nedeniyle Kulüpler Birliği olarak başarılar dilediklerini belirterek sözlerine başlayan Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile aralarında öncelikli mali olmak üzere ciddi sorunları bulunduğunu, federasyonla görüşmek üzere bir komisyon oluşturduklarını ifade etti. Kulüpler Birliği Vakfı tarihinde ilk defa tam mutabakat ile karar aldıklarının altını çizen Akıncıoğlu, karşılıklı olarak detayların konuşulacağını vurgulayarak, "TFF ile birliğimiz arasında öncelikli mali olmak üzere ciddi sorunlarımız mevcut. Bu hususların TFF ile görüşülmesi için bir komisyon kuruldu. Önümüzdeki günlerde bu komisyon TFF'den resmi bir randevu isteyerek karşılıklı detaylı olarak görüşülecektir" dedi.

Birlik olarak Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumdan çıkması ve istikbali için, makro plan ve uygulamalar yapılması için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verdiklerini anlatan Akıncıoğlu, "Bildiğiniz gibi 6222 sayılı kanunun değiştirilmesiyle ilgili bir taslak teklif verildi. Kulüpler Birliği tarihinde ilk defa ittifakla bu tasarının desteklenmesine karar almıştı. Bu konuda tüm hukukçulara, kamuoyuna TFF'ye, siyasi partilere ve tüm parlamenterlere, özellikle de spor medyasına, Türk futbolunun selameti için böyle bir karar alınıp böyle bir taslak değişikliğini destekledikleri için şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumdan çıkması ve istikbali adına, makro plan ve uygulamalar yapılması için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasına birlik olarak karar verildi. Bu komisyon Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu konumdan çıkması için neler yapılması gerektiğini kararlaştırıp uygulamaya geçilmesi için çalışmalar yapacak. Birlik olarak da biz elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız" diye konuştu.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN VAN'A OKUL SÖZÜ

Hasan Akıncıoğlu, birlik olarak Van'a okul yaptırma kararı aldıklarını da açıkladı. Van'da meydana gelen depremler nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Akıncıoğlu, şunları kaydetti:

"Birlik olarak Van'da bir okul yapılması kararı aldık. Bu kararımızı destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Aynı zamanda bu kararımızda bizimle birlikte Spor Toto Teşkilatı da hareket edecek. Van'da bir okul yaptıracağız. Yaraların sarılması için böyle bir destekte bulunacağımız için tüm kulüpler birliğine üye olan başkan arkadaşlarımla beraber son derece mutluyuz."

Basın mensuplarının Galatasaray 2. Başkanı Adnan Öztürk'ün deplasmana taraftar götürme konusundaki kararı hakkındaki söylemlerinin gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine ise Akıncıoğlu, bu durumun gündeme geldiğini ancak mevcut deplasman yasağının Türk futbolunun selameti açısından sürmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Akıncıoğlu, 4 büyüklerin deplasman maçlarına taraftar götürmemesinin uygulanacağını dile getirdi.

Akıncıoğlu, ayrıca Kulüpler Birliği Vakfı'nın bundan sonraki olağan toplantılarını, Süper Lig'de takımı bulunan şehirlerde sırasıyla yapılmasına karar verdiklerini, ilk toplantının 60 Aralık Salı günü Antalya'da gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, toplantıda Futbol Federasyonu eski başkanı Levent Bıçakçı da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor