Futbolda devrim Hakem hatasına son!

 Temmuz ayında Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun topun kale çizgisini geçip geçmediğini anlayan teknolojiye onay vermesinin ardından Fifa da yayınladığı duyuruda bu teknolojinin ilk olarak dünya kulüpler şampiyonasında kullanılmaya başlanacağını açık

Futbolda devrim Hakem hatasına son!

 

Temmuz ayında Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun topun kale çizgisini geçip geçmediğini anlayan teknolojiye onay vermesinin ardından Fifa da yayınladığı duyuruda bu teknolojinin ilk olarak dünya kulüpler şampiyonasında kullanılmaya başlanacağını açıkladı.
 
FIFA açıklamasında: "Ekim 2011 ve Haziran 2012 arasında Hawk-Eye ve GoalRef şirketlerinin teknolojileri birçok laboratuar ve saha testini başarıyla tamamladı. Şu anda bu 2 teknolojinin tüm dünyada resmi olarak kullanılmasına onay verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
 
Aralık ayında Japonya'da düzenlenecek olan Dünya kulüpler şampiyonasının 2 maçında GoalRef, diğer 2 maçında da Hawk-Eye şirketinin teknolojisinin kullanılacağı açıklandı. Öte yandan gol çizgisi teknolojisi İngiltere Premier Liginde de 2013-2014 sezonunun başından itibaren kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor