Futbolcu maçta öyle bir şey yaptı kı?

Werder Bremen’in kaptanı Aaron Hunt’ın hafta sonu gösterdiği centilmenlik, Alman spor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.Nürnberg deplasmanında oynanan karşılaşma Werder Bremen’in 2-0'lık üstünlüğüyle devam ederken bitime 20 dakika kala Hunt’ın ceza sahası

Futbolcu maçta öyle bir şey yaptı kı?

Werder Bremen’in kaptanı Aaron Hunt’ın hafta sonu gösterdiği centilmenlik, Alman spor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Nürnberg deplasmanında oynanan karşılaşma Werder Bremen’in 2-0'lık üstünlüğüyle devam ederken bitime 20 dakika kala Hunt’ın ceza sahası içinde düşürülmesine hakem Manuel Grafe penaltı düdüğü çaldı. Düdüğün ardından herkes topun beyaz noktaya konmasını beklerken Hunt, pozisyonun penaltı olmadığını söyleyerek hakemden kararını değiştirmesini istedi. Bu hareketin ardından hakem kararını düzeltti ve maç kaldığı yerden devam etti.

Karşılaşma sonrası konuyla ilgili konuşan Hunt, “Doğruyu söylemek istedim. Oyunu kazanmak istiyordum ancak küme düşme savaşı bile olsa herkesin adil olması gerekiyor” diye konuştu.

Hunt’ın hareketi sonrası oldukça karışık duygular yaşadığını söyleyen Werder Bremen'in menajeri Thomas Eichin, “Bankta karışık duygular ile oturuyordum. Skoru 3-0 yapmak için bir penaltı kazandık. Ve Aaron inanılmaz bir jest yaptı. Büyük saygı duyduğumu söylemeliyim. Tanrı, galibiyetle de bizi onurlandırdı” ifadelerini kullandı.

Werder Bremen’in bir diğer futbolcusu Sebastian Prödl, “Spora yakışan gerçek ve adil bir eylemdi. Kendisine büyük saygı duyuyorum” derken, Philipp Bargfrede ise "Aaron gerçek bir sporcu olduğunu bir kez daha kanıtladı” şeklinde konuştu. Alman spor kamuoyunda ise Hunt’ın yılın Fair Play ödülü alması ve bu hareketin lig için rol model olması gerektiği yönünde görüşler yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor