Futbol üzerine hem öğretmen...

Bir çok önemli sonuçlara imza atan Fuat Kılıç, gelecek yıllarda Türkiye'de bir futbol takımını çalıştırmak istiyor.Alman ekolünden gelen futbol anlayışını benimseyen Fuat hoca, başarıya odaklanmış, kazanma arzusunda olan bir spor adamı anlayışıyla ön plan

Futbol üzerine hem öğretmen...

Bir çok önemli sonuçlara imza atan Fuat Kılıç, gelecek yıllarda Türkiye'de bir futbol takımını çalıştırmak istiyor.

Alman ekolünden gelen futbol anlayışını benimseyen Fuat hoca, başarıya odaklanmış, kazanma arzusunda olan bir spor adamı anlayışıyla ön plana çıkıyor.

KÖLN'DE BAŞLAYAN FUTBOL YAŞAMI

Ocak 2001 yılında Almanya Köln Spor Akademisi`den  (Deutsche Sporthochschule Köln) mezun olan Fuat hoca, üniversite egitimi esnasında sürekli olarak Köln ve cevresindeki bircok futbol takımının alt yapısında antrenör olarak çalıştı. Fuat Kılıç, 2001 yılından, 2008 yılına kadar Almanya birinci Lig takımı 1. FC Köln`e bağlı olan taxofit 1. futbol okulunda (taxofit 1. Jugend-Fußball-Schule Köln) Antrenör olarak futbol yaşamına devam etti.

 

Gümüşhaneli gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Fuat Kılıç uzun yıllardır başarılarla dolu futbol yaşamını Gündoğumu haber'e anlattı.

 SORUMLU İDARECİLİK GÖREVİNİN YANI SIRA  BAŞARILI ÇALIŞMALARA ATILAN İMZA

Gümüşhaneli futbol antrenörü Fuat Kılıç, 2005 -  2008 yılları arasında sorumlu futbol antrenörlüğünün yanında Köln yatılı futbol okulunda idari müdür olarak vazife yapar. Çalışmalarında bir önemli sonuçlara ulaşan genç spor adamı çalışmalarının sonunda cesitli yaş gruplarındaki futbolcuların özelliklerine göre antrenman çeşitleri gelistirme ve uygulama fırsatınıda elde eder.

 

FUTBOL ÜZERİNE HEM ÖĞRETMEN HEM YAZAR

Başarılı çalışmalarına durmaksızın devam eden Fuat hoca,  2005 yılından haziran 2008 yılına kadar Almanya Köln Spor Akademisinde  (Deutsche Sporthochschule Köln) ögretim görevlisi olarak futbol bransında ders verir. Alman Futbol Federasyonu Internet Sitesinde (Deutscher Fußball Bund, www.dfb.de) 16 - 18 yas grupları, futbol antrenman şekilleri üzerine makaleler de yazar.

 

KÖLN SPOR AKADEMİSİNDEN ÜSTÜN BAŞARI İLE MEZUN OLDU

2007 yılında Almanya Futbol Federasyonun ve Almanya Köln Spor Akademisinin birlikde düzenlediyi kurslara katılma hakkini elde eden Fuat Kılıç, futbol branşında en yüksek seviyede olan UEFA antrenörlük lisansina (UEFA pro licence) cok iyi bir dereceyle sahip olmayi basarır.

 

ALMANYA LİGİNDE BİR İLK KAİSERSLAUTERN'E HAYAT VERDİ

Fuat Kılıç, Subat 2008 – Mayis 2009 arasinda Almanya ikinci Futbol Liginde 1. FC Kaiserslautern takımında hem yardımcı antrenör hemde sorumlu analizci olarak calışır. FC Kaiserslauterni düsme hattindan sekiz puan geride deralan başarılı spor adamı, takımı ligde tutmayi basarır. Bu sonuç Almanyanın futbol tarihinde ilk defa gerçekleşir. Daha sonraski sezonlarda yeni bir kadro kurarak sampiyonlugu kovalayan bir takim oluşturmayıda unutmaz Fuat hoca.

 

ŞAMPİYONLUK KIL PAYI KAÇTI

Takımına hayat veren Fuat hoca ne varki, şampiyonluğu kacırdığından ötürü işine son verilir. Fuat Kılıç halen Kasim 2009' dan itibaren Almanya ikinci Liginde oynayan MSV Duisburg Takiminda Sırp Milan Sasic'le birlikte çalışıyor. Dıusburg'ta başarılı çalışmalarına devam eden Kılıç, 2009/2010 sezonunu altıncı olarak ligi tamamlar. Takımı bulundugu yerden 2010/2011 sezonunda genclestirme projesi kapsamında futbolcular takviye eder. Kulübün maddi bütcesi bu ligde en alt seviyede olmasina ragmen iyi bir baslangıc yaptıklarınıda belirten başarılı antrenör ligde  10 mac sonrası 21 puanla 2. Almanya Futbol Liginde ücüncü sırada bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor