Futbol severler dikkat,o uygulama başlıyor

Futbolda 14 Nisan’dan itibaren kağıt biletler tarihe karışıyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu diye bilinen 6222 sayılı yasanın getirdiği e-bilet projesi kapsamında artık maçlara girişler sadece elektronik kartla mümkün olacak.Akıllı kart tek

Futbol severler dikkat,o uygulama başlıyor

Futbolda 14 Nisan’dan itibaren kağıt biletler tarihe karışıyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu diye bilinen 6222 sayılı yasanın getirdiği e-bilet projesi kapsamında artık maçlara girişler sadece elektronik kartla mümkün olacak.

Akıllı kart teknolojisiyle donatılan elektronik sportif kimlik kartları, stadyumların yanı sıra ulaşım, alışveriş olmak üzere günlük hayatın birçok alanında da kullanılabilecek. Sistemin yürürlüğe girmesiyle birlikte kağıt bilet devri kapanacak ve müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklarda beklemeden girmek mümkün olacak.

E-KARTLA MAÇA GİTMEK KOLAYLAŞACAK

Taraftarlar ister internetten, ister satış noktaları ve stat girişlerinden bir defaya mahsus olmak üzere e-kartlarını çıkartacak. Bu kartla internetten, gişelerden CD Türkiye genelindeki binlerce aktif noktadan istediği maçın biletini satın alabilecek. Maçlarını güvenli bir şekilde önceden aldıkları koltuktan izleyebilecek. E-bilet sayesinde maçlarda kanunlara aykırı davrananların stadyumlara girmesi engellenecek, 7’den 77’ye genç, yaşlı, kadın, erkek demeden toplumun her kesiminden insanların aileleriyle çekinmeden maçları izleyebilmesinin önü açılacak.

SPOR TOTO SÜPER LİG VE PTT 1. LİG’DE UYGULANACAK

Futbolseverler, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarını stadyumda izlemek için e-biletlerini elektronik kartlarına yükleyecekler. Stadyumlarda devreye girecek yeni sistem, 14 Nisan 2014 tarihi itibariyle Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de oynanacak bütün maçlarda uygulanmaya başlayacak. Kombine bilet sahiplerinin maçları da kart sahibi olmalarıyla birlikte kartlarına tanımlanacak. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresi ile paylaşılacak, cep telefonuna mesaj olarak iletilecek. Ayrıca kart sahipleri stadyumlarda konumlandırılacak kiosklar aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıkışını alabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor