Futbol Prensi Finali bu gece

 Türkiye'nin 15 ilinde yapılan elemeler ve İstanbul'da gerçekleştirilen yarı finallerin ardından seçilen 3 yetenekli sporcu Emin Altunay, Ali Alkan ve Emre Gürsoy'un katılacağı Futbol Prensi Finali bu gece gerçekleşecek. İngiliz futbolunun ve Liverpool’un

Futbol Prensi Finali bu gece

 

Türkiye'nin 15 ilinde yapılan elemeler ve İstanbul'da gerçekleştirilen yarı finallerin ardından seçilen 3 yetenekli sporcu Emin Altunay, Ali Alkan ve Emre Gürsoy'un katılacağı Futbol Prensi Finali bu gece gerçekleşecek. 

İngiliz futbolunun ve Liverpool’un yaşayan efsanelerinden Kevin Keegan ve Dean Saunders ile Türk futbolunun unutulmazları arasına giren Gordon Milne'nin katılacağı final bu akşam gerçekleştirilecek. Türk futbolunun altyapı sorununa farklı bir bakış açısı getirerek gençleri hayalleriyle buluşturan programda Türkiye'nin Futbol Prensi seçilecek yetenekli genç 1 yıl boyunca İngiltere'de Liverpool Akademi'de eğitim görecek.

Ülkenin en ücra köşesindeki yetenekli gençlere kariyerleri için eşsiz bir fırsat sunması sebebiyle çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan Futbol Prensi programında eski İngiliz futbolcu ve alt yapı direktörü Ian Butterworth ve Paul Jones ile Ahmet Çakar ve Ali Ece jüri üyesi olarak görev yapıyor.

14-16 yaşlarındaki tüm gençlerin ücretsiz katıldığı Futbol Prensi’nde Konya, Kayseri, Erzurum, Trabzon, Samsun, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya, Denizli, İzmir, Bursa, Sakarya, İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere toplam 15 şehirde il elemeleri gerçekleştirildi.

Liverpool'a giden yolda finale kalan 3 aday Emin, Ali ve Emre'nin ortak hedefi hayallerini gerçekleştirmek.

Yarışmaya Adana'dan katılan Emin Altunay hem defansif hem ofansif oyunuyla dikkat çekerken, Liverpool'un altyapısı ile yapılan maçta İngiliz hocalar tarafından maçın adamı seçilmişti.

Finalistlerden Ali Alkan ise yarışmaya Gaziantep'ten katıldı. Gaziantepspor'un altyapısında oynayan Ali, Gerrard'a benzerliği ile dikkat çekiyor.

Futbol Prensi'ne İstanbul'dan katılan Emre Gürsoy ise liderlik özelliği sayesinde hocaların gözdesi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor