Futbol maçındaki katliama şok ceza !

Mısır'da mahkeme, geçtiğimiz yıl oynanan bir futbol maçının ardından çıkan ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili kararını verdi.Kahire'deki mahkeme, Port Said Stadyumu'ndaki karşılaşma sırasında El Masri ve El Ahli taraftarları arasında çıkan

Futbol maçındaki katliama şok ceza !

Mısır'da mahkeme, geçtiğimiz yıl oynanan bir futbol maçının ardından çıkan ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili kararını verdi.

Kahire'deki mahkeme, Port Said Stadyumu'ndaki karşılaşma sırasında El Masri ve El Ahli taraftarları arasında çıkan çatışmalara karışan 21 kişiyi idama mahkum etti. Sanıkların infazlarının gerçekleşebilmesi için Mısır'da en üst düzey dini merci olan Başmüftü'nün onayı gerekiyor.
 
Duruşma sırasında salonda bulunan sanık yakınları, kararın açıklanmasından sonra baygınlık geçirirken, futbol karşılaşmasında hayatını kaybedenlerin yakınları ise sevinç çığlıkları attı.
 
Mahkeme, 1 Şubat 2012'de Port Said kentinin takımı El Masri ve Kahire temsilcisi El Ahli takımları arasında oynanan maçtan sonra yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak yargılanan diğer sanıklar hakkındaki kararını ise 9 Mart'ta açıklayacak. Davada dokuzu güvenlik görevlisi toplam 73 sanık yargılanıyor.
 
Mısır'ın en ünlü futbol kulübü olan El Ahli, devrik lider Hüsnü Mübarek'e karşı tavrıyla tanınıyordu.
 
ZAMANLAMA KRİTİK
 
Mahkemenin verdiği idam kararlarının, hali hazırda gergin olan Mısır'daki tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor. Mısır’da 25 Ocak Devrimi’nin ikinci yıldönümünde dün Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları sokaklara dökülmüş, geniş katılımlı protesto gösterilerinde yine kan akmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor