Futbol dünyası yasta!

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski milli futbolcularından, Suat İsmail Mamat'ın (8 Kasım 1930, İstanbul) vefat ettiği belirtildi.    Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:   "A Milli Takım eski oyuncusu ve TFF Yönetim Kurulu eski

Futbol dünyası yasta!
Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski milli futbolcularından, Suat İsmail Mamat'ın (8 Kasım 1930, İstanbul) vefat ettiği belirtildi. 
 
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"A Milli Takım eski oyuncusu ve TFF Yönetim Kurulu eski üyelerinden Suat Mamat'ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.
 
26 kez A Milli Takım forması giyen Suat Mamat, FIFA Dünya Kupası Finalleri tarihindeki ilk golümüzü de atmıştı.
 
Merhum Suat Mamat'a Allah'tan rahmet, ailesi, tüm sevenleri ve futbol ailesine başsağlığı dileriz."
 
SUAT MAMAT KİMDİR?
 
İstanbul Amatör Futbol Ligi kulüplerinden Bakırköy Sümerspor'dan 1949'da Ankara Demirspor'a, oradan da 1952'de Galatasaray'a transfer olup Sarı-Kırmızılı forma altında ün yaptı. 1952-1963 arasında giydiği sarı-kırmızılı forma altında 3'ü İstanbul Ligi, 1'i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 4 şampiyonluk yaşadı. 1963-1967 arasında formasını giydiği Beşiktaş'ta da 2 şampiyonluk yaşadı. 1967-68 sezonunda Vefa'da oynadıktan sonra jübilesini yaptı.
 
Millî takım kariyeri
 
27 kez A Milli formayı giydi ve bu karşılaşmalarda 5 gol kaydetti. İlk maçı 14 Mart 1954'te İspanya ile oynanan Dünya Kupası eleme müsabakasının rövanşı oldu. Türkiye'nin kura ile kazandığı play-off maçında da oynayan futbolcu, 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı.
 
Mamat'ın 17 Haziran 1954'te oynanan Almanya maçında attığı gol Türkiye Millî Futbol Takımı'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golüdür. Güney Kore ile oynanan ikinci maçta ise iki gol kaydeden Mamat böylece Burhan Sargun ve İlhan Mansız'la beraber Dünya Kupalarında en çok gol atan üç Türk futbolcudan biri olmuştur. Yaklaşık 10 sene süren millî kariyerinde 26 maçta 4 gol kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor