Futbol doktorları Viyana'da buluştu

UEFA, üyesi olan 53 ülkenin futbolcularının standart bir sağlık hizmet almasını sağlamak amaçlı Futbol Doktorluğu Eğitim Programı'nı başlattı. Yılda bir kez ve toplam 3 kurs olarak düzenlenmesi planlanan "Futbol Doktorluğu Eğitim Programı"nın ilki 20-23 Ş

Futbol doktorları Viyana'da buluştu

UEFA, üyesi olan 53 ülkenin futbolcularının standart bir sağlık hizmet almasını sağlamak amaçlı Futbol Doktorluğu Eğitim Programı'nı başlattı. Yılda bir kez ve toplam 3 kurs olarak düzenlenmesi planlanan "Futbol Doktorluğu Eğitim Programı"nın ilki 20-23 Şubat 2012 tarihleri arasında Viyana'da düzenlendi.

Programın ilk kursuna TFF Sağlık ve Performans İcra Kurulu üyesi Doç Dr. Tolga Aydoğ da katıldı. İlk kursta "Futbol sahalarında gerçek acil sorunların tespit ve tedavisi; takım doktorunun rolü ve sorumlulukları; benzer eğitimlerin ülkelere adapte edilmesi" konuları ele alındı. İnternet temelli önceden eğitim, kurs sırasında teorik eğitim, örnek senaryolar ile sağlık sorunları çözme, grup tartışmaları, pratik uygulamaları içeren 3 günlük bir programdan sonra pratik ve teorik olarak sınav uygulandı.

Kursun ikincisi 2013, sonuncusu da 2014'te yapılacak olup, UEFA bu şekilde olabildiğince standart ama ülkelerin özelliklerine göre farklılık gösterebilecek bir uygulamayı başlatmış oldu. Ülkelerden gelecek olumlu ve olumsuz geri dönüşlere göre de sonraki programlara yön verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor