Futbol çok kirli dedi ve bıraktı!

La Liga ekiplerinden Sporting Gijon forması giyen Javi Poves, futbolun çok fazla paraya dayandığı ve artık kirlendiğini dile getirerek futbolu bıraktığını açıkladı.İspanya La Lig ekiplerinden Sporting Gijon forması giyen 24 yaşındaki Javi Poves'in, modern

Futbol çok kirli dedi ve bıraktı!

La Liga ekiplerinden Sporting Gijon forması giyen Javi Poves, futbolun çok fazla paraya dayandığı ve artık kirlendiğini dile getirerek futbolu bıraktığını açıkladı.

İspanya La Lig ekiplerinden Sporting Gijon forması giyen 24 yaşındaki Javi Poves'in, modern futbolun çok fazla paraya dayandığını ve bü kirli düzen içinde daha fazla kalamayacağını açıklayıp futbolu bıraktığı belirtildi.

El Pais'te yer alan röportajında, "800 dolar yerine 1000 dolar kazansanız ne olur? Bu kadar acı çeken insan olduğunu bilmiyor gibi mi yapacağız?" şeklinde konuşan oyuncu; Ben küçükken sevdiğim çin futbol oynardım ancak şimdi görüyorum ki futbolda her şey para olmuş ve çürümüş. Bunu görmezden gelemezdim." diyerek futbolu bırakma kararını açıkladı.

Takımın kamp yaptığı dönemlerde Karl Marx'ın Das Kapital (Kapital) ve Adolf Hitler'in Kampf (Kavgam) gibi kitaplarını okduğu için takım arkadaşları tarafından şaşkınlıkla karşılanan Poves, "Yapmamız gereken tek şey bankalara gidip hepsini yakmak ve kafalarını kesmek" diyerek sisteme olan kızgınlığını dile getirdi.

"Asıl problem insanların sağda mı yoksa solda mı durdukları. Ben hiçbiri değilim. Ben her şeye karşı biriyim." diyen oyuncu geleceğiyle ilgili olarak ise; "Dünya neyin ne olduğunu biliyor. Afrika'ya, Ortadoğu'ya gidin. Bunun için çok paraya da ihtiyacınız yok. Örneğin ben Türkiye'de bile 3 avroya bir otelde kalmıştım." sözlerini kullandı.

Henüz 24 yaşında futbola veda eden Javier Poves Gomez, stoper olarak görev aldığı Sporting Gijon'da altyapıdan yetişmişti. Emekli olurken kulübün kendisine teklif ettiği parayı ve arabayı da reddettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler