Futbol bunları affetmez

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolculardan Soner Aydoğdu, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında yarın Derry City ile oynayacağı maç öncesi Brandy Well Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Ancak basın toplantısı düzenlenen alan

Futbol bunları affetmez

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolculardan Soner Aydoğdu, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında yarın Derry City ile oynayacağı maç öncesi Brandy Well Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Ancak basın toplantısı düzenlenen alanın derme çatma çadırdan oluşması, soyunma odalarının dar oluşu ve stadın aynı zamanda köpek yarışlarının yapıldığı bir alan olması ise dikkat çekti.

Teknik direktör Akçay, ilk maçta alınan 4-2'lik galibiyete rağmen bu tip müsabakaların oldukça zor olduğunu belirterek, "Avantajlı gibi gözükmemiz organize olmanızda bazı aksaklıkları atlamanıza neden olabilir. Bu nedenle dikkat etmeli ve istim üzerimde olmayız. Rakibin her türlü hareketini, havada yerde ve yanda, her türlü hareketini takip etmeliyiz. Kendi evinde coşkuyla oynayan bir rakiple karşı karşıyayız" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Akçay, sözlerine şöyle devam etti; "Deplasmanda olsak da, seyircisinden etkilenebilen ve yüksek motivasyona ulaşabilen bir rakibe karşı oynayacağız. Mücadele etmekten ve rakip kaleyi rahatsız etmekten hoşlanan bir rakip. Bu nedenle bize baskı oluşturacaklardır. Eğer bu baskıyı kırabilirsek müsabaka zordan kolaya gidebilir."

Akçay ayrıca, genel olarak zor bir müsabaka oynayacaklarını sözlerine ekledi. İlk maçtaki 4-2'lik galibiyetleriyle ilgili konuşan Mustafa Akçay, "Çok önemli bir farklılık olarak algılıyoruz yediğimiz iki golü. Yediğimiz gollerde rakipten fazlaydık ama goller yedik. Gollerin gittiği noktalar çok iyi yere gitti ve aynı güzellikteydi. Fakat bu, Derry'nin kalitesini ve gücünü düşürecek bir sözcük olarak algılanmamalı. Kesinlikle iyi bir takıma karşı oynayacağız" diye konuştu.

Daha çok sabırlı oynayacaklarını dile getiren Akçay, "Saha her ne kadar beklediğimiz kadar iyi değilse de, sanıyorum rakibimiz Derry'nin şartlarına uygun bir şekilde. Mevcut olan durum da budur. Sahayı fazla kriterize etmeye gerek yok" dedi.

Bordo-mavili çalıştırıcı, bir basın mensubunun sorusu üzerine ise şöyle konuştu; "Avrupalı insanların bizden zeki ve akıllı olduklarını düşünmemeliyiz. Oyuncularımızdan bunu arındırmalıyız. Sonuçta bir şeyler değiştirebilirsiniz, bu bir süreç alır. Bu süreci değerlendirmeye çalışıyoruz. Futbolun kendine özgü kuralları ve ceza kesme kuralları vardır. Amatör takımla oynarken bile değerli kılıp saygı duymalısınız. Bunu atlarsanız değil turu, başka şeyleri atlarsınız. Futbol bunları kesinlikle affetmez."

Akçay ayrıca, "Futbolun kendine özgü ilkeleri vardır. Takım istikrarı ve stratejik olarak daha farklı değişimler olabilir" diyerek sözlerine tamamladı.

Trabzonsporlu futbolcu Soner Aydoğdu ise, "Karşılaşma çok zorlu geçecek. Bunun farkındayız. Avantaj bizden yana gözükse de futbolda her şey olabilir. Sahada elimizden geleni yapacağız ve tur atlamak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada Bordo-Mavili Takım, Derry City maçının son çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı Brandy Well Stadyumu'nda yaptı. Taktik ağırlıklı antrenmanı Trabzonsporlu yöneticiler de takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor