Furkan'a Trabzon'da karşılama

Ankara'da yapılan 39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda şampiyon olan Fatih Keleş ile 56 kiloda Avrupa üçüncülüğü elde eden Furkan Ulaş Memiş, Trabzon'a geldi.Ankara'da yapılan 39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda şa

Furkan'a Trabzon'da karşılama

Ankara'da yapılan 39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda şampiyon olan Fatih Keleş ile 56 kiloda Avrupa üçüncülüğü elde eden Furkan Ulaş Memiş, Trabzon'a geldi.

Ankara'da yapılan 39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda şampiyon olan Fatih Keleş ile 56 kiloda Avrupa üçüncülüğü elde eden Furkan Ulaş Memiş, Trabzon'a geldi.

Ankara'dan antrenörleri Nazım Dalkıran ve Cahit Süme ile birlikte uçakla Trabzon'a gelen Fatih Keleş ve Furkan Ulaş Memiş'i, havalimanında Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, yakınları ve bir grup vatandaş çiçeklerle ve sevgi gösterileriyle karşıladı.

Avrupa Şampiyonu Fatih Keleş, şampiyonluk sevincini ilk olarak kucağına aldığı 8 aylık bebeği Eylem, 3 yaşındaki oğlu Kaan Berk ve eşi Fatma ile kutladı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Keleş, çok çalıştıklarını ve bunun karşılığını aldıklarını belirtti.

Takım halinde şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Fatih Keleş, ''Trabzon'a ve Türkiye'ye 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdık. Bu madalyaları Trabzon halkına armağan ediyoruz. Buraya bizi karşılamaya gelen herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Furkan Ulaş Memiş de Türkiye'ye madalya kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, ''Son 3 ay Trabzon'a gelemedik hep kamplardaydık. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ben bronz madalya kazandım ama gönlüm isterdi ki altın madalya kazanayım. İnşallah onu da kazandıracağım'' diye konuştu.

Milli takım antrenörlerinden Altar Kalkışım, 6 aylık sürede sporculara yardımcı olmaya çalıştığını bildirdi. Kalkışım, ''10 boksör vardı gönül isterdi ki hepsi altın madalya alsın. Fakat Fatih'e nasip oldu. Furkan Ulaş Memiş de alabilirdi. Önümüzde dünya şampiyonası var ve oraya da iyi hazırlanacağız'' ifadesini kullandı.

Fatih Keleş'in antrenörü Nazım Dalkıran ise Türkiye'de bugüne kadar Trabzon'dan 2 Avrupa şampiyonu çıktığına dikkati çekerek, ''Biri Bülent Ulusoy, diğeri de Fatih keleş. Trabzon tarihinde iki altın madalya var. Herkes bunu iyi incelesin. Avrupa şampiyonunu sporcumu kucaklayamadım. Maçında yanında bulunamadım. Bütün dışlamalara rağmen gereken dersi verdik. Fatih ve Ulaş'ı tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Dalkıran, sadece halkın değil yetkililerin de yanlarında olması gerektiğini vurgulayarak, ''Spor kenti Trabzon diyoruz ama bu çocuklara gereken ilgi hassasiyeti göstermiyoruz. Bazen üzülüyorum bazen inanılmaz da kırılıyorum. Ama çocukların gözlerine baktığımda inanılmaz gurur yaşıyorum. Bu madalyalar Trabzon'a Türkiye'ye hayırlı olsun'' dedi.

Furkan Ulaş Memiş'in antrenörü Cahit Süme de iki sporcunun da ellerinden gelenin en iyisini yaptığına işaret ederek, şunları söyledi:

''Furkan Ulaş, kendi yetiştirdiğim bir sporcu, ondan şampiyonluk bekliyordum. Geçen yılın Avrupa şampiyonunu yendi, çok güzel müsabakalar yaptı. Maalesef konsantrasyon eksikliğinden, federasyonla bizim aramızdaki yaşadığımız bir takım problemlerden, bizim sporcularımızın yanında olamamamızdan dolayı altın madalyaya uzanamadık, gidemedik. Ama her şey bitmedi. Bizim hedeflerimiz çok büyük. Asıl hedefimiz olimpiyat, dünya şampiyonluğu. Bizi kimse küstüremez, yıldıramaz. Biz bu şehre dünya ve olimpiyat şampiyonluğu getireceğiz.''

Açıklamaların ardından bir grup tarafından omuzlara alınan Fatih Keleş ve Furkan Ulaş Memiş, Trabzon Belediyesi tarafından tahsis edilen üstü açık otobüse binerek kendilerini karşılamaya gelen kişilerden oluşan konvoyla kent turu attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor