Formula 1'e kaza rötarı

Sezonun dokuzuncu yarışı Büyük Britanya Grand Prix'si, Ferrari pilotu Raikkonen'in ilk turdaki kazası nedeniyle 1 saat sonra yeniden başladı.Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dokuzuncu yarışı Büyük Britanya Prix'si, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikk

Formula 1'e kaza rötarı
Sezonun dokuzuncu yarışı Büyük Britanya Grand Prix'si, Ferrari pilotu Raikkonen'in ilk turdaki kazası nedeniyle 1 saat sonra yeniden başladı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dokuzuncu yarışı Büyük Britanya Prix'si, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen'in ilk turdaki kazası nedeniyle 1 saat sonra yeniden start aldı.

İngiltere'nin Northamptonshire Kontluğu'ndaki Silverstone kasabasıyla aynı adı taşıyan 5 bin 891 metre uzunluğundaki pistte düzenlenen Formula 1 sezonunun dokuzuncu mücadelesi kazayla başladı.

İlk turun içinde aracının kontrolünü kaybeden Ferrari'den Kimi Raikkonen, bariyerlere çarptı ve "spin" atarak piste döndü. Arkadan gelen Williams-Mercedes sürücüsü Felipe Massa, hamlesiyle daha büyük bir kazayı önlese de otomobilinin arkasının teması nedeniyle yarış dışı kaldı.

Kaza sonrası pistin temizlenmesi ve bükülen bariyerlerin onarılması için yarış durduruldu. Yarış askıya alındıktan sonra pit alanına giren Marussia pilotu Max Chilton, kural ihlali yaptığı için pitten geçme cezası aldı.

Hazırlıkların tamamlanmasıyla yarış, güvenlik aracının önderliğinde 1 saat sonra yeniden başladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor