Formula 1'e Hamılton ambargosu!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun üçüncü yarışı Bahreyn Grand Prix'sini kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, takımının, ilk iki yarışta olduğu gibi yine kürsünün zirvesine çıkmasını sağladı.Başta 2.4 litre hacmindeki V8 motor

Formula 1'e Hamılton ambargosu!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun üçüncü yarışı Bahreyn Grand Prix'sini kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, takımının, ilk iki yarışta olduğu gibi yine kürsünün zirvesine çıkmasını sağladı.

Başta 2.4 litre hacmindeki V8 motor yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli V6 motorların kullanılması olmak üzere birçok kural değişikliğinin gerçekleştirildiği 2014 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışı, Bahreyn'in Kuzey Valiliği'ndeki Sakhir Çölü'nde bulunan 5 bin 412 metre uzunluğundaki Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa ikinci cepten başlayan Mercedes sürücüsü Hamilton, "pole pozisyonu"ndaki takım arkadaşı Nico Rosberg'i geride bıraktı. Yedinci cepten 3. sıraya yükselen Williams-Mercedes pilotu Felipe Massa, startın en karlı ismiydi. İlk tur sonunda en yakın rakipleri Massa'ya 2 saniye fark atan Mercedes sürücüleri, Avustralya ve Malezya yarışlarındaki üstünlüklerinin Bahreyn'de de süreceğinin sinyalini verdi.

19. tur, üçüncü sıradaki Williams-Mercedes pilotu Valtteri Bottas ile aralarındaki fark, yaklaşık 30 saniye olan Mercedes sürücülerinin kendi aralarındaki yarışa sahne oldu. Aynı tur içinde önce Rosberg, Hamilton'ı geçti, sonrasında ise liderliği Rosberg'den geri aldı.

Lotus-Renault sürücüsü Pastor Maldonado, 41. turda Sauber-Ferrari pilotu Esteban Gutierrez'e çarparak rakibinin otomobilinin takla atmasına neden oldu. Kazadan sonra güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracının piste girmesiyle Mercedeslerin, en yakın rakipleri Williams'tan Bottas ile açtığı 46 saniyelik fark da eridi.

Mercedes sürücüleri Hamilton ve Rosberg, güvenlik aracının pisti terk edip yarışın 47. turda yeniden başlamasıyla hemen aradaki farkı açtı. Rosberg'in, yumuşak hamurlu lastiklerin de avantajıyla art arda yaptığı ataklara direnen Hamilton, 1:39.42.743 saatlik süre sonunda damalı bayrağı ilk sırada gördü ve bu sezon üst üste 2'nci, kariyerindeki 24. yarış zaferine ulaştı.

Hamilton'ın 1 saniye gerisindeki Rosberg, Malezya'dan sonra burada da ikinciliği elde etti. Mercedes takımı da böylece peş peşe 2'nci kez "double" yaptı.

Rosberg'in 24 saniye gerisindeki Force India-Mercedes sürücüsü Sergio Perez, 3'üncü sırayı alarak kariyerinde dördüncü kez podyuma çıktı.

Sezonun dördüncü yarışı Çin Grand Prix'si 20 Nisan'da yapılacak.

İlk 10

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

4. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)

5. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)

6. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)

7. Felipe Massa (Williams-Mercedes)

8. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

9. Fernando Alonso (Ferrari)

10. Kimi Raikkonen (Ferrari)

 

Pilotlar ve markalar klasmanı

Formula 1'de Bahreyn Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve markalar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı

1. Nico Rosberg (Almanya)   61 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya)   50

3. Nico Hulkenberg (Almanya)   28

4. Fernando Alonso (İspanya)   26

5. Jenson Button (Büyük Britanya)   23

Markalar klasmanı

1. Mercedes   111

2. Force India-Mercedes   44

3. McLaren-Mercedes   43

4. Red Bull-Renault   35

5. Ferrari   33

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler