Fırtınanın savunmasında mecburi değişim

Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Elazığspor maçında savunma da değişime gidecek olan Akçay, defans kurgusuna göre kadroyu belirleyecek.Spor Toto Süper Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda Kasımpaşaspor'a 3-2 mağlup olan

Fırtınanın savunmasında mecburi değişim

Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Elazığspor maçında savunma da değişime gidecek olan Akçay, defans kurgusuna göre kadroyu belirleyecek.

Spor Toto Süper Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda Kasımpaşaspor'a 3-2 mağlup olan Trabzonspor, söz konusu maça kadar ligin en az gol yiyen takımı olarak ilk sırada yer alıyordu. Ancak yenen 3 golün ardından bu ünvanını kaybeden Karadeniz ekibi, Mustafa Yumlu'nun ardından Aykut Demir'nde kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesiyle savunmada sıkıntı yaşamaya başladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, son iki haftada savunma oyuncularının görmüş olduğu kırmızı kartlar nedeniyle, müsabaka esnasında eksik kalmaları nedeniyle yapılan antrenmanlarda futbolcularını ikaz ederken Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in yokluğunda sahaya süreceği kadro üzerinde strateji geliştirmeye başladı. Cezalı iki oyunucununda yerli olması nedeniyle Elazığspor maçında sahaya süreceği kadroyu savunma kurgusuna göre şekillendirmeyi planlayan Akçay, savunmanın soluna Olcan Adın veya Kadir Keleş ikilisinden birini yerleştirmeyi planlıyor.

Sezon başında savunmanın solunda Olcan Adın'a görev veren Akçay, son haftalarda bu bölgede Aykut Demir'i kullanmıştı. 1461 Trabzon'nda savunmanın solunda görev yapan Kadir Keleş de bu bölgede görev yapabilecek isimler arasında bulunuyor.

Bordo-mavililerde yaşanan kadro sıkıntısı nedeniyle oldukça zorlanacağı gözlenen Akçay'ın, 6 yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle son haftalarda görev verdiği isimlerden birini kadroya alamayacak. Geçtiğimiz hafta sakatlığı bulunan Colman, Adrian ve Alanzinho'yu kadroya almayan Akçay, Elazığspor maçında da bu isimleri kontenjan sorunu nedeniyle alamayabilir.

Akçay'ın Adrian'a forma vermesi halinde ise performansından memnu olmadığı süpriz bir ismi kadroya alamayabilir. Bu ismin kim olacağı noktasında henüz karar vermeyen Akçay'ın hafta içinde yapılacak olan antrenmanlar sonrası bu kararını vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor