Fırtına'nın rüzgarı yetti!

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında Trabzonspor kendi sahasında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden İstanbul Güngörenspor'u konuk etti.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda geniş boşlukların gözlendiği ve 5 bine yakın taraftarın izlediği karşılaşmada ev sahibi e

Fırtına'nın rüzgarı yetti!

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında Trabzonspor kendi sahasında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden İstanbul Güngörenspor'u konuk etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda geniş boşlukların gözlendiği ve 5 bine yakın taraftarın izlediği karşılaşmada ev sahibi ekip maçı 2-0 kazanarak tur atlayan taraf oldu.

Trabzonspor'a turu getiren goller 11. dakikada Alanzinho ve 61. dakikada Sercan Kaya'dan geldi. Bordo - mavili ekibin bir üst turdaki rakibi yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak.

ONUR RECEP KIVRAK 10 AY SONRA

Bordo - mavili takımda teknik direktör Şenol Güneş, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir performans sergileyen kaleci Tolga Zengin'e tüm maçlarda görev vermişti. Geçtiğimiz sezon 12 Mart'ta oynanan Kasımpaşa maçında sakatlanan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalan Onur Recep Kıvrak ise Tolga'nın performansı karşısında yedek kulübesinde oturmuştu. Şenol Güneş, tam 10 ay sonra başarılı file bekçisine Güngörenspor maçında 11'de şans tanıdı. 

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

 Trabzonsporlu futbolcular sahaya İzmit'te hayatını kaybeden taraftarlar için, "Kaybettiğimiz canları saygıyla anıyoruz" yazılı pankart ile çıktı. Ayrıca maçtan önce de her iki takım futbolcuları, hayatını kaybeden taraftarlar ve yine geçtiğimiz günlerde kazada hayatını kaybeden Keşansporlu futbolcular için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bordo - mavili taraftarlar ise Türkiye Kupası maçına fazla ilgi göstermedi. Tribünde çok büyük boşluklar dikkat çekti.

 PERDE ERKEN AÇILDI

 Az sayıda taraftarının önünde karşılaşmaya atak başlayan Trabzonspor'un ilk tehlikeli atağını 3. dakikada Sercan Kaya geliştirdi. Sağdan ceza alanına giren genç oyuncunun vuruşu az farkla auta çıktı. Bu pozisyondan sekiz dakika sonra ise Trabzonspor'lu taraftarların gol sevinci ile Avni Aker'de sesler yükselmeye başladı. Kronometre 11. dakikayı gösterdiğinde Adrian'ın soldan ortasını Sercan Kaya kafayla ceza alanı içerisindeki Alanzinho'ya indirdi. Brezilyalı, sol ayağı ile çok sert bir şut çıkardığında Güngören kalecisi Egemen topu sadece ağlarında görebildi: 1-0

 MAÇ YARI SAHADA OYNANDI

 Golün ardından kendisine göre güçsüz rakibi karşısında oyunun forse etmeyi başaran bordo-mavili ekip özellikle teknik ayakları ile ataklarını sıklaştırdı. Adrian, golden iki dakika sonra soldan ceza alanına girdi. Rakiplerini bir bir çalımladıktan sonra kaleciyi de çalımlayıp gole imza atmak istedi ancak son vuruşu savunmadan döndüğünde yanında ve müsait poziyonundaki Sercan'ın kolları, kendisine pas vermemesi yüzünden Adrian'a sitem içeren bir şekilde iki yana doğru açıldı.

 İlk yarıda özellikle Sercan Kaya, Henrique ve Adrian ile atak geliştiren Trabzonspor ikinci golü bulamadı. Oyunu sahasında bilinçli olarak kabul etmemiş olsa da bundan kurtulamayan Güngörenspor'un cılız atakları kimi zaman Giray Kaçar ve Mustafa Yumlu'dan kimi zaman ise Onur Recep Kıvrak'tan döndü. İlk 45 dakikanın son düdüğü geldiğinde yağmur hızını artırırken skor tabelaya 1-0 olarak yansıdı.

 PLAKA ŞOV VE GOL SEVİNCİ BİR ARADA

 İkinci yarı yoğun yağış altında başladı. İstanbul Güngörenspor ileri uçtaki isimleri ve Ampong'un hareketli futbolu ile skorda değişikliğe gitme yolunda çabalar gösterse de bordo-mavili taraftarların plaka şovu öncesi gelen gole engel olamadılar.

 61. dakikada orta alanda topu alan Alanzinho rakibini çalımlarken yerde kaldı. Faul beklentisi, topun Henrique'nin önünde kalması nedeniyle dillendirilmedi. Brezilyalı hiç beklemeden hemşehrisi Socrates'i anımsatacak düzeyde mükemmel bir topuk pası ile meşin yuvarlağı ceza alanı içerisine gönderdi. Orada topla buluşan isim ise maçın en iyilerinden Sercan Kaya oldu. Sercan için golü atmak gol sonrası yarı sahasına koşmaktan daha kolay oldu; ayağının içi ile topu köşeye bıraktı: 2-0.

 JEBRİN İLK MAÇINA ÇIKTI

 2-0'ın rahatlığı ile kendini çok kasmadan, tabir-i caizse soft ataklar geliştiren Trabzonspor ilk yarıda olduğu gibi Henrique ve Adrian ile Güngören kalecisi Egemen'i rahatsız etti. Bu arada dakikalar 70'i gösterirken Mustafa Yumlu sakatlanarak yerini Olcan Adın'a bırakmak zorunda kaldı. Bu değişiklikten 10 dakika önce de yeni transfer Jebrin, Barış Ataş'ın yerine oyuna girerek ilk defa Avni Aker'de ve Trabzonspor forması ile terleme fırsatı buldu. Jebrin, 81. dakikada kaleci Egemen'in uzaklaştırmakta zorlandığı bir pozisyon sonrasında ceza alanı dışından yaptığı aşırtma vuruşta biraz daha başarılı olabilseydi ilk maçında ilk golüne dahi imza atabilecekti.

 SERCAN KAYA DİREĞİ DÖVDÜ

 86. dakikada Serkan Balcı ceza alanına sağdan girdi. Arkadan gelen Sercan Kaya'yı çok iyi gördü ve yerden bir pas çıkardı. İkinci golün sahibi Sercan bekletmeden topun gelişine şutunu çıkardı. Bu güzel şutun gol olmasını bekleyen Trabzonspor'lu taraftların 'gol' sevinci için kalkan elleri, topun direkten auta çıkması nedeniyle semada boş kaldı.

 Mücadelenin son 10 dakikası, Trabzonspor'un sakin oyunu ve gol atmakta pek de zorlamadığı ataklarla, İstanbul Güngörenspor'un ise 'bir umut' gol çabalarıyla geçti ve 2-0'lık skor bozulmadı.

 Maçtan dakikalar

 3. dakikada Tunç'tan aldığı topla sağdan ceza alanına giren Sercan'ın yerden şutunda kaleci Egemen'i de geçen meşin yuvarlak, direğin az farkla yanından auta çıktı.

11. dakikada Adrian'ın soldan ortasında Henrique, kafayla topu ceza alanındaki Alanzinho'ya indirdi. Meşin yuvarlağı önce düzelten bu futbolcu, sert bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

14. dakikada Ferhat'ın ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Adrian, önce Aidoo'yu, ardından da kaleci Egemen'i geçti ancak kaleye doğru gönderdiği meşin yuvarlak Mustafa'dan döndü. Pozisyonun devamında savunma oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırdı.

39. dakikada Henrique'nin pasından gelen topla penaltı noktası yakınında uygun durumda buluşan Sercan'ın şutunda meşin yuvarlak, üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler