Fırtına yenilgi yüzü görmedi

UEFA Avrupa Ligi J Grubu beşinci maçında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenip liderliğini sürdürerek gruptan çıkmayı garantileyen Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa'da durdurulamıyor.Bordo-mavili takım, tekni

Fırtına yenilgi yüzü görmedi

UEFA Avrupa Ligi J Grubu beşinci maçında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenip liderliğini sürdürerek gruptan çıkmayı garantileyen Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa'da durdurulamıyor.

Bordo-mavili takım, teknik direktör Akçay yönetiminde bu sezon Avrupa kupalarında 11 maçta mağlubiyet yüzü görmeyerek 9 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

Futbol hayatında ilk kez bir Süper Lig takımını çalıştıran ve ilk Avrupa deneyimine bu sezon başlayan teknik direktör Mustafa Akçay, 11 maç sonunda yenilgi yüzü görmeyerek Avrupa'da namağlup teknik adam olma konumunda bulunuyor.

Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan itibaren bu sezon başladığı Avrupa serüveninde tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösterirken grupta da aldığı sonuçlarla son maçlar öncesi gruptan çıkma başarısı gösterdi.

Karadeniz ekibi Akçay yönetiminde, ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0'lık sonuçlarla eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk'un Kukesi takımı deplasmanda 2-0 sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.

Gruba ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Karadeniz ekibi, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Legia Varşova'yı evinde ve deplasmanda 2-0 yenen bordo-mavililer, Apollon Limassol'u ikinci maçta da 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

-Avrupa'daki maçları

Trabzonspor'un Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa'da oynadığı 11 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor-Derry City................: 4-2

Derry City- Trabzonspor................: 0-3

Dinamo Minsk-Trabzonspor...........: 0-1

Trabzonspor-Dinamo Minsk..........: 0-0

Kukesi-Trabzonspor.....................: 0-2

Trabzonspor-Kukesi......................: 3-1

Apollon Limassol-Trabzonspor......: 1-2

Lazio-Trabzonspor........................: 3-3

Trabzonspor-Legia Varşova..........: 2-0

Legia Varşova-Trabzonspor.........: 0-2

Trabzonspor-Apollon Limassol....: 4-2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor