Fırtına yabancıları ile gülüyor

Bordo-mavili takım da geçtiğimiz sezon yaşanan yabancı oyuncu sıkıntısı asgariye inerken, Henrique ve Adiran performansları ise dikkat çekiyor.Avrupa Liginde ve Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun ilk 7. haftasına bakılarak yapılan araştırmada Trabz

Fırtına yabancıları ile gülüyor

Bordo-mavili takım da geçtiğimiz sezon yaşanan yabancı oyuncu sıkıntısı asgariye inerken, Henrique ve Adiran performansları ise dikkat çekiyor.

Avrupa Liginde ve Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun ilk 7. haftasına bakılarak yapılan araştırmada Trabzonspor'un yabancı oyuncuları, bordo-mavili takımda en iyi dönemlerini yaşıyor. Kadrosunda Adrian, Alanzinho, Didier Zokora, Maloudo, Colman, Bosingwa, Janko, Henrique ve Bamba gibi isimleri bulunduran Karadeniz ekibi Bosingwa ve Malouda gibi önemli yıldız isimleri sezon başında kadrosuna katmıştı.

Trabzonspor geçtiğimiz sezon Avrupa Kupalarına erken veda etmişti. Oynadığı iki maçta da Videoton karşısında üstünlük sağlayamayan bordo-mavili takım normal süresi sona eren maçta penaltılar sonucunda rakibine elenerek Avrupa'ya erken veda etmişti. Ligde ise ilk 7. hafta sonunda bordo-mavili takım yabancı oyuncuları Vittek ve Henrique'in ayağından 2 gol bulmuş, yerli oyuncuları Volkan, Halil, Soner ve Olcan'ın ayağından 4 gol bulmuştu.

HEM AVRUPA'DA HEM DE SPOR TOTO SÜPER LİGDE YABANCILARIN KATKISI BÜYÜK
Geçtiğimiz sezon yabancı oyuncuları konusunda büyük bir sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bu sezon ise yabancı oyuncuların katkılarıyla yoluna hem Avrupa'da hemde Spor Toto Süper Lig'de emin adımlarla devam ediyor. Avrupa'da fırtına gibi esen Trabzonspor'da yabancı oyuncuların varlığı büyük oranda hissediliyor. Henrique, Avrupa'da 8 gol atarken, Adrian 3, Malouda 2, Yusuf Erdoğan 2, Abdulkadir ve Giray Kaçar'da 1'er gol atarak katkıda bulundular. Ligde ise Mustafa Yumlu ve Henriqe'in 2'şer, golü bulunurken, Malouda ve Adrian'nda 1'er golü bulunuyor.

GENELDE ATILAN 23 GOLÜN 17'İ YABANCILARIN 6'I YERLİLERİN
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde ve Spor Toto Süper Lig'de attığı toplam 23 golün 17'i yabancı oyunculardan gelirken, 6 gol ise yerli oyunculardan geldi. Henrique, Adrian ve Malouda ise hem Avrupa'da hem de Spor Toto Süper Lig'de gol atan ayaklar oldu. Gollerin büyük bir bölümü ise 10 gol Henrique'den geldi. Adrian 4 gol ve Malouda 3 gol kaydetti. Bu ortalama ile yabancıların bordo-mavili takımın gollerinin yüzde 73,9'da pay sahibi oldu.

MUSTAFA AKÇAY FAKTÖRÜ
Göreve geldiği ilk günlerde, Trabzonspor'da göreve gelmenin kutsallığını anlatan Akçay, yabancı oyuncularla kuracağı diyalogu ne düzeyde olacağını “İncil Okuyorum” diyerek vermişti. Yabancı oyuncuların yaşamsal varlıklarını anlayarak onlarla diyalog kurma yoluna giden Akçay, şu ana kadar uyguladığı metotlarla bunda büyük oranda başaralı oldu. Spor Toto Süper Lig'de ilk yılı olmasına rağmen oyuncularını hep kazanma yoluna giden Mustafa Akçay, oyuncu seçimlerinde adaletli olmak için ince eleyip sıkı dokudu.

LİGE YABANCI KALAN YABANCILARDA VAR
Trabzonspor'da lige yabancı kalan yabancı oyuncularda var. Geçtiğimiz sezon başında alınan Janko, İngiltere'den kadroya katılan Bamba, taraftarların hala neden oynamadığını anlamadığı Arjantinli Colman ve geride kalan sezonları mumla aratan Alanzinho henüz takıma tam olarak katkı sağlamakta güçlük yaşıyorlar. Yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle çoğu maçta forma giyemeyen yabancılar forma aldıkları dönemlerde ise takıma katkı sağlamakta güçlük yaşıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor