Fırtına Avrupa'da tam gaz

Avni Aker'de oynanan mücadelede bordo-mavililer rakibini 2-0'lık sonuçla geçerek, kendi grubunda büyük bir avantaj sağlamış oldu. Trabzonspor'un galibiyetini getiren gol 7. dakikada Marc Janko'dan geldi.Mücadele boyunca topa hakim olan Trabzonspor, rakibi

Fırtına Avrupa'da tam gaz
Avni Aker'de oynanan mücadelede bordo-mavililer rakibini 2-0'lık sonuçla geçerek, kendi grubunda büyük bir avantaj sağlamış oldu.
 
Trabzonspor'un galibiyetini getiren gol 7. dakikada Marc Janko'dan geldi.
Mücadele boyunca topa hakim olan Trabzonspor, rakibi karşısında yakaladığı net gol pozisyonlarıda harcadı. İkinci yarıda Legia'nın yakaladığı net pozisyonlarda ise Onur Kıvrak kalesinde devleşti.
 
Grubun diğer maçında Lazio deplasmanda Apollon Limassol ile karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0 berabere sonuçlandı.
 
61. DAKİKA ŞOVU!
 
Trabzonspor'un gelenekselleşen 61. dakika şovunda, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Teknik Direktörü Kadir Özcan anıldı. Bordo - Mavili taraftarlar, "Efsaneler Ölmez" pankartıyla mücadelenin 61. dakikasında şovunu gerçekleştirdi.
 
JANKO SÜRPRİZİ!
 
UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda sahasında Polonya'nın Legia Varşova takımını konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, süpriz biçimde Avusturyalı oyuncu Marc Janko'ya ilk 11'de görev verdi.
 
Teknik direktör Akçay, Yusuf Erdoğan'ı yedek soyundururken bu sezon bordo-mavili takımda 8 lig ve 8 UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere 16 maçta ilk 11'de forma şansı vermediği oyuncusu Janko'yu bu kez 11'de sahaya sürdü.
 
En son geçen sezon ligin 22'nci haftasında 17 Şubat'ta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanılan maçta forma giyen Avusturyalı oyuncu, 248 gün sonra bordo-mavili takımda ilk 11'de bir karşılaşmaya çıktı.
 
35. DAKİKADA SİNİRLER GERİLDİ!
 
Trabzonspor'un Fildişili oyuncusu Didier Zokora ile rakip takım oyuncusu Jodlowiec arasında sinirler gerildi. İki isim birbirinin üzerine yürürken, diğer oyuncular ise olay büyümeden ayırdı. Rus hakem ise iki oyuncuyu sarı kartla cezalandırdı.
 
JANKO AÇILIŞI YAPTI!
 
Dakikalar 7'yi gösterdiğinde, Malouda topu ceza alanı önüne kadar taşıyıp sol çaprazdan ceza alanına giren Henrique'ye pasını verdi. Henrique'nin kale sahasına çevirdiği topta Janko'nun vuruşu kaleciden döndü ama ikinci pozisyonda Janko topu ağlara gönderdi.
 
SAHADA 7 YABANCI
 
Kadrosunda 9 yabancı oyuncu bulunduranTrabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, 7 yabancı oyuncuya ilk 11'de görev verdi. Alanzinho yedek kulübesinde oturan tek yabancı olurken Colman sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.
 
Bordo-mavili takımda, sakatlığı nedeniyle forma giyip giymeyeceği maç günü belli olacağı açıklanan Giray Kaçar ise yedek kulübesinde yer aldı.
 
ÖZCAN UNUTULMADI
 
Trabzon'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Teknik Direktörü Kadir Özcan da maç öncesi unutulmadı. Özcan için Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç öncesi saygı duruşunda bulundu.
 
Maraton tribün bölümüne taraftarlar, "61 ruhu sizi asla unutmayacak", "biliyoruz efsane bizimlesin" yazılı pankart astı. Taraftarlar tezahuratlarla bordo-mavili takımın efsaneve oyuncusu için sevgi gösterisi yaptı.
 
HACIOSMANOĞLU YALNIZ BIRAKMADI
 
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, PFDK'nın verdiği 20 maçlık hak mahrumiyeti cezasının Avrupa Ligi maçlarında geçerli olmaması nedeniyle protokol tribününden maçı izledi. Hacıosmanoğlu, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Değerli büyüğümüz Kadir hocamızı kaybettiğimiz bu hüzünlü günde inşallah futbolcularımız bize mutlu bir sonuç yaşatır" dedi.
 
TRİBÜNLER DOLMADI
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, dün akşam yapılan son antrenmanda, "Yarın akşam tribünler dolacak, buna eminim" diyerek, futbolcularını motive etmişti. Ancak zorlu karşılaşma öncesi J Grubu'nda zirvede bulunan Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynaıdğı maçta tribünlerin önemli bölümü dolmadı. Özellikle maraton tribünde ciddi boşluklar göze çarparken, stadın boş olduğunu gören Teknik Direktör Mustafa Akçay da, büyük şaşkınlık yaşadı.
 
IRKÇILIĞA KARŞI SİNEVİZYON
 
Maçın oynanacağı stattaki dev ekranda maç öncesi ırkçılığa karşı hazırlanan bir sunum düzenlendi. Sunumda Ribery, "Irkçılığa hayır" diyerek taraftarları uyardı.
 
POLONYALI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
 
Grupta oynadığı ilk iki maçta hayal kırıklığı yaratan Polonya temsilcisi Legia Varşova'nın taraftarları, statta kendilerine ayrılan yerin önemli bir bölümünü doldurdu. Misafir takım tribününe Legia flaması açan taraftarlar maç öncesinde takımlarını yanlarına çağırıp

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor