Fındıktan bunu da yaptılar!

Giresun'da bir iş yeri, turşusu yapılan ürünler arasına fındığı da kattı.  İşyeri sahibi Hatice Şenel, Giresun'da 14 yıldır yöresel ürünlerden turşu üretimi ve satışı yaptıklarını söyledi.Bu yıl turşusu yapılan ürünler arasına fındığı da katmak istedikler

Fındıktan bunu da yaptılar!

Giresun'da bir iş yeri, turşusu yapılan ürünler arasına fındığı da kattı.  

İşyeri sahibi Hatice Şenel, Giresun'da 14 yıldır yöresel ürünlerden turşu üretimi ve satışı yaptıklarını söyledi.

tursu.jpgBu yıl turşusu yapılan ürünler arasına fındığı da katmak istediklerini belirten Şenel, "Giresun'da başta kara lahana, kiraz, karayemiş olmak üzere bir çok ürünün turşusu yapılıyor. Turşu çeşitlerini artırmak için deneme üretimleri de yapıyoruz. Araştırmalarımız sırasında neden 'fındığın da turşusu olmasın' diyerek, deneme amaçlı olarak fındığın turşusunu ürettik" dedi.

Şenel, fındık turşusundan istedikleri verimi almaları halinde önümüzdeki yıllarda daha fazla üretim hedeflediklerini kaydederek, "Şu anda deneme amaçlı olarak sadece 5 litrelik bidon içerisinde fındık turşusu yaptık. Fındık turşusunun oluşum sürecini takip ediyoruz. Eğer turşusu yapılan fındık yenilebir durumda olursa önümüzdeki yıl üretime başlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler