Finalde 5 holigan yakalandı!

 Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) test ettiği e-bilet sistemi, ilk holiganlarını yakaladı. Bu akşam Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerçekleşecek olan Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi deneme amaçlı devreye sokulan isme göre bilet uygulaması, il

Finalde 5 holigan yakalandı!

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) test ettiği e-bilet sistemi, ilk holiganlarını yakaladı. Bu akşam Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerçekleşecek olan Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi deneme amaçlı devreye sokulan isme göre bilet uygulaması, ilk sonuçlarını verdi. 
 
Federasyona yakın kaynakların verdiği bilgiye göre TFF ve Emniyet Müdürlüğü'nün kara listesine giren 5 taraftarın internet üzerinden aldığı final biletleri, e-bilet alarmına yakalanarak, iptal edildi. Söz konusu bu kişiler, bu akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maça giriş esnasında yapılacak kontrolle stada alınmayacak. 3'lü kontrolü esas alan e-bilet sisteminde, taraftarların kara listede olup olmadıkları, internet üzerinden bilet alırken, stadyumların ön kontrol noktalarında ve stat giriş turnikelerinde kontrol ediliyor. 
 
9 AYDA 34 STADYUMA SİSTEM KURULACAK
 
6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 2014-2015 sezonundan itibaren yürürlüğe girecek olan E-Bilet Sistem Projesi ile TC Kimlik Numarası olmadan bilet satışı yapılmayacak. Biletlerin yükleneceği e-kart'lar, aynı zamanda stat içi alışverişte de kullanılacak. Sistemin altyapısını kurmak için oluşturulan 10 şirketlik kısa listeye kalan Fransa merkezli bilişim şirketi Atos Türkiye’nin CEO'su Orhan Akbulut, e-bilet sistemi için bu ayın başında ihale dokümanının yayınlandığını belirterek, "3 Haziran'da son teklifler verilecek ve haziran ayı sonunda da ihale yapılacak. İhale 5 yılı kapsayacak" dedi. 9 aylık bir süreçte e-bilet ve stat içi güvenlik sistemi, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımlarına ait 31 ildeki 34 stadyuma kurulacak.
 
Yüz tanıma şimdilik olmayacak
 
Atos Türkiye CEO’su Orhan Akbulut, “Stat içi kamera ve güvenlik sistemlerini de kapsayan e-bilet sistem projesindeki kameralarda ilk aşamada yüz tanıma yer almayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler