FIFA'ya sponsor şoku

Emirates Havayolu şirketi, FIFA ile sona erecek sponsorluk anlaşmasını yenilemeyeceğini açıkladı.Emirates tarafından yapılan yazılı açıklamada, FIFA ile aralarında 2006'dan itibaren devam eden sponsorluk anlaşmasının yıl sonunda biteceği vurgulanarak, "Em

FIFA'ya sponsor şoku
Emirates Havayolu şirketi, FIFA ile sona erecek sponsorluk anlaşmasını yenilemeyeceğini açıkladı.

Emirates tarafından yapılan yazılı açıklamada, FIFA ile aralarında 2006'dan itibaren devam eden sponsorluk anlaşmasının yıl sonunda biteceği vurgulanarak, "Emirates, bu yılın ardından FIFA ile sponsorluk anlaşmasını yenilemeyecektir. FIFA'nın anlaşmayı yenilemek adına sunduğu teklif, şirketimiz tarafından değerlendirilmiş ve beklentileri karşılama konusunda yetersiz kalmıştır" ifadelerine yer verildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Emirates'in ardından Japon elektronik şirketi Sony'nin de FIFA ile sponsorluk ilişkisini bitirmek istediği ve tarafların görüşme halinde olduğu belirtildi.

Rusya'nın 2018'de, Katar'ın 2022'de evsahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası ile ilgili devam eden yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmalarının, söz konusu firmaların sponsorluktan çekilmelerinin ana nedeni olduğu iddia ediliyor. 

FIFA'nın başka firmalarla sponsorluk anlaşmalarını devam ettirmek istediği, bunun için Katar Havayolları ve Samsung şirketleri ile görüşeceği öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor