FIFA'ya şok baskın!

FIFA'nın Zürih'teki merkezine öğlen saatlerinde şok bir baskın yapıldı.   Son dönemde ismi sürekli operasyonlar ve soruşturmalarla anılan merkeze bugün bir kez daha girildi. İsviçreli güvenlik birimlerinin soruşturma kapsamında bazı evrakları ve elektroni

FIFA'ya şok baskın!
FIFA'nın Zürih'teki merkezine öğlen saatlerinde şok bir baskın yapıldı.
 
Son dönemde ismi sürekli operasyonlar ve soruşturmalarla anılan merkeze bugün bir kez daha girildi. İsviçreli güvenlik birimlerinin soruşturma kapsamında bazı evrakları ve elektronik ortamdaki verileri inceleme altına aldığı bildirildi.
 
Blatter ve Valcke hedefte
 
Savcılık'tan yapılan açıklamada, "FIFA'yla ilgili süren soruşturma kapsamında İsviçre Başsavcılığı FIFA'nın binasında aramalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar eldeki verileri doğrulama ve yeni bilgilere ulaşma amacı taşımaktadır" denildi. Hem Sepp Blatter and Jerome Valcke soruşturmaları hem de bunlarla bağlantılı yeni verilere ulaşılmasının hedeflendiği aktarıldı. 
 
Infantino ile ilgili değil
 
FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun gerçekleştirilen inceleme kapsamında yer almadığı da bildirildi. Infantino'nun da etik kurul ile ilgili bir incelemeden dolayı 1 aylık men ile karşı karşıya olduğu bildirilmişti. 
 
Bu üçüncü büyük baskın
 
FIFA'ya geçtiğimiz yıl dalgalar halinde operasyonlar gerçekleştirilmiş, Zürih'teki bina en son aralık ayında aranırken, başkan değişimine kadar giden bir süreç yaşanmıştı. Blatter 6 yıl, Valcke ise 12 yıl FIFA Etik Kurulu tarafından futboldan men edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor