FIFA'dan teknolojik devrim!

FIFA, Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ’gol çizgisi’ teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Dünya Kupası için yeni yapılan stadyumların inşaa

FIFA'dan teknolojik devrim!

FIFA, Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ’gol çizgisi’ teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.

Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Dünya Kupası için yeni yapılan stadyumların inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, FIFA turnuvada stadyumlara entegre edilen kameralarla tartışmalı pozisyonlarda topun kale çizgisini geçip geçmediğini belirlemeye yarayan ’gol çizgisi’ teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.

FIFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘gol çizgisi’ teknolojisinin kurulum ve test aşamalarının turnuvanın başlama tarihine kadar tamamlanacağı bildirildi. Ocak ayında gerçekleştirilen stadyum ziyaretlerinde, tedarikçi firma birçok statta sistemin kurulum çalışmalarına başlanabileceği kararını verdi.

Tüm sistemler Dünya Kupası başlamadan önce FIFA tarafından test edilecek. 2014 FIFA Dünya Kupası, gol çizgisi teknolojisinin kullanıldığı ilk turnuva olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor