FIFA'dan sonra Türkiye'de bir ilk!

Afyonkarahisar'da U-15 Ligi'nde Demirspor ile Sandıklıspor arasında Atatürk SporTesisleri'nde oynanan maçta Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi, 21 yaşındakiBuhra Yurdakul başörtüsüyle görev ya

FIFA'dan sonra Türkiye'de bir ilk!

Afyonkarahisar'da U-15 Ligi'nde Demirspor ile Sandıklıspor arasında Atatürk SporTesisleri'nde oynanan maçta Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi, 21 yaşındakiBuhra Yurdakul başörtüsüyle görev yaptı. 2013 yılında katıldığı hakem kursu programının ardından Herkes İçin Futbol (HİF) hakemi olarak çıktığı ilk maçında yan hakemlik yapan Yurdakul, Türkiye'de bir ilk oldu.

Herkes İçin Futbol (HİF) hakemi olarak çıktığı ilk maçında yan hakemlik yapan Yurdakul, Türkiye'de bir ilk oldu.

Şort yerine tayt

Uzun kollu hakem forması ile aynı renk başörtüsü takan Yurdakul, şort yerine de siyah renktaytı tercih etti. Maç öncesinde futbolcuların kramponlarını ve kale ağlarını kontrol eden Yurdakul, maç boyunca başarılı bir performans gösterdi. Maçı Demirspor 2-1 kazandı. Maçın kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden genç hakem, hayallerinin gerçek olduğunu belirterek ''1 yıldır bekliyordum, sonunda bu kararla sahaya çıkabildim. Çok mutluyum. Hayalleri olan insanlar vazgeçmesin. Benim hayallerim gerçek oldu'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler