FIFA'dan Samsunspor açıklaması

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun dün yaptığı toplantının ardından, FIFA Disiplin Komitesi'nin kararı doğrultusunda Samsunspor kulübünün 3 puanının silinmesi üzerine aşağıdaki açıklaman

FIFA'dan Samsunspor açıklaması

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun dün yaptığı toplantının ardından, FIFA Disiplin Komitesi'nin kararı doğrultusunda Samsunspor kulübünün 3 puanının silinmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Samsunspor Kulübü ile futbolcu Ben Ofosu Piasare arasındaki ihtilaf nedeniyle FIFA Disiplin Komitesi tarafından, Samsunspor kulübüne 6 Temmuz 2014 tarihinde 3 puan silme cezası verilmiştir.

Samsunspor kulübü daha sonra hukuki yolları izleyerek dosyayı CAS'a taşımış ve CAS'tan cezanın infazının tedbiren durdurulmasını talep etmiştir.

CAS, 20 Mart 2015 tarihinde aldığı ara kararla, Samsunspor'un infazın durdurulması talebini reddetmiştir.

CAS kararının ardından, FIFA'dan 30 Mart 2015 tarihinde Federasyonumuza gönderilen yazıda, disiplin sürecinin devam ettiği vurgulanmış ve cezanın bir an önce uygulanması gerektiği belirtilmiştir. Federasyonumuz bunun ardından konunun ilk Yönetim Kurulu'nda gündeme alınacağını belirten bir cevap yazısını FIFA'ya yollamıştır.

20 Nisan 2015 tarihinde FIFA'dan gelen yazıda ise cezanın ivedilikle uygulanması gerektiği bir kez daha vurgulanmış olup aksi takdirde Türkiye Futbol Federasyonu'nun FIFA Disiplin Komitesi'ne sevk edileceği belirtilmiştir.

İlgili karar, yapılan tebliğin ardından ilk kez dün toplanan TFF Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alınmış, karara bağlanmış ve uygulanmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak üzülerek uyguladığımız bu puan silme cezası, kulüplerimizin finansal olarak denetim altında olmalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Federasyonumuz geçtiğimiz aylarda başlattığı mali denetim çalışmalarını hızlandırarak devam edecek ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için kulüplerimizle yakın çalışmalarını sürdürecektir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız,

Türkiye Futbol Federasyonu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler