FIFA'dan o itiraza ret!

FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Rusya ve Katar'a ilişkin soruşturmanın kapatılması yönündeki karara yaptığı itiraz reddedildi. FIFA Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Düny

FIFA'dan o itiraza ret!
FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Rusya ve Katar'a ilişkin soruşturmanın kapatılması yönündeki karara yaptığı itiraz reddedildi.
 
FIFA Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Dünya Kupası adaylığı sırasında Rusya ve Katar hakkında çıkan rüşvet iddialarına yönelik kapatılmasına karar verilen soruşturma için disiplin süreci başlatılmasına gerek görülmediği bildirildi.
 
Garcia, FIFA Dünya Kupası'nı 2018 ve 2022'de düzenleyecek Rusya ve Katar'ın adaylık sürecinde yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine açılan soruşturma kapsamında 430 sayfalık bir rapor hazırlamıştı.
 
FIFA Etik Komitesi adına hazırlanan raporu değerlendiren Alman hakim Eckert, ülkelerin evsahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle soruşturmanın kapatıldığını açıklamıştı.
 
Bu açıklamaların ardından Michael Garcia, kendi raporunu ele alan Eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki somut bilgilerin yetersiz ve verilerin hatalı olduğunu savunarak FIFA'ya itirazda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler