FIFA'dan ırkçılığa sert önlemler!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, dünya futbolu ve başındaki kurumların ırkçılığa karşı önemli bir sınavda olduğunu, bu yıl yaşanan bazı "berbat" vakaların futbolun ve toplumun geri kalanının üstüne büyük gölge

FIFA'dan ırkçılığa sert önlemler!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, dünya futbolu ve başındaki kurumların ırkçılığa karşı önemli bir sınavda olduğunu, bu yıl yaşanan bazı "berbat" vakaların futbolun ve toplumun geri kalanının üstüne büyük gölge düşürdüğünü söyledi.

Mauritius'ta düzenlenen 63. FIFA Kongresi'nde konuşan Blatter, futbolda reform sürecini tamamlamak, yapılan çalışmaları geliştirmek ve spordaki denetimin üst standartlara ulaşmasını sağlamak için düzenlenen bu toplantının futbol camiası için çok önemli olduğunu açıkladı.

Blatter'in ırkçılığa ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"Bu yıl yaşanan bazı berbat vakalar, futbolun ve toplumun geri kalanının üstüne büyük gölge düşürdü. Burada ırkçılık, cehalet, ayrımcılık, hoşgörüsüzlük, dar görüşlülüğün yol açtığı önyargı gibi nefret içerikli siyasetlerden bahsediyorum. Bu, medeniyetsiz, ahlaksız ve yok edici güçten hepimiz nefret ediyoruz."

Jeffrey Webb yönetimindeki FIFA'nın yeni kurduğu Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ekibi'nin bu tip eylemlere karşı sert yaptırımlar uygulayacağını belirten Blatter, bu sayede ırkçılara sert bir uyarı gönderebileceklerinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler