FIFA'dan futbolculara sakatlık sigortası!

FIFA, Mayıs 2012'den beri, milli takımda sakatlanan oyunculara kulüplerin yapacağı ödemeleri üstleniyor.Buna göre futbolcunun kulübü ile anlaşmasındaki bir yıllık geliri 365'e bölünüyor ve günlük yevmiyesi hesaplanıyor. Futbolcu sakat kaldığı sürece bu üc

FIFA'dan futbolculara sakatlık sigortası!

FIFA, Mayıs 2012'den beri, milli takımda sakatlanan oyunculara kulüplerin yapacağı ödemeleri üstleniyor.

Buna göre futbolcunun kulübü ile anlaşmasındaki bir yıllık geliri 365'e bölünüyor ve günlük yevmiyesi hesaplanıyor. Futbolcu sakat kaldığı sürece bu ücret kulübe ödeniyor.

Şu anda, İsviçre Milli Takım kampında sakatlanan Schwegler için Eintracht Frankfurt, FIFA'dan para alıyor. İtalya-Almanya maçında sakatlanan Khedira için, iyileşinceye kadar Real Madrid günde 27 bin dolar alacak.

Dün gece İngiltere-Almanya maçında sakatlanan Hummels ve Schmelzer için de Dortmund'a ödeme yapılacak. Bunlar özel maç olmasına rağmen FIFA takviminde olduğu için sigorta kapsamına giriyor.

Sakatlanan futbolcu için en fazla günde 27 bin Dolar ödeniyor. Ödeme süresi de bir yılla sınırlı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor