FIFA'dan frikiklere ayar

FIFA, serbest vuruşlarda kurulan barajı öne çeken savunma oyuncularının kurnaz hamlelerinin sahalarda tekrarlanmaması için hakemlerin geçici sprey kullanması uygulamasını geniş kapsamlı olarak devreye sokmaya karar verdi.Son geliştirilen spreylerin, maç s

FIFA'dan frikiklere ayar

FIFA, serbest vuruşlarda kurulan barajı öne çeken savunma oyuncularının kurnaz hamlelerinin sahalarda tekrarlanmaması için hakemlerin geçici sprey kullanması uygulamasını geniş kapsamlı olarak devreye sokmaya karar verdi.

Son geliştirilen spreylerin, maç sırasında hakemlerin cebinde taşınacağı ve serbest atışlar sırasında kullanılacağı belirtildi. Hakemlerin, barajı 9 metre 15 santimetreye çektikten sonra sprey ile bir çizgi oluşturup, o sınırın geçilmemesini sağlayacağı ifade edildi. Bu çizginin 1 dakika içinde kaybolacağı kaydedilirken, barajı öne doğru itelemeye çalışan savunma oyuncuları için engel teşkil edeceğinin altı çizildi.

Son olarak Brezilya maçlarında kullanılan bu teknik, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 20 Yaş Altı Dünya Kupası karşılaşmalarında da denenmişti. Dünya Kupası'nda bu uygulamayı hayata geçirme adımı ile uygulamaya yaygınlık kazandırmayı amaçladığı bildirildi.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler