FIFA'da yolsuzluk iddası!

İngiliz yayın kurumu BBC, 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın evsahipliği sürecinde FIFA'nın eski başkan yardımcısı Jack Warner'ın banka hesabında 10 milyon dolar yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Hesap detaylarına ulaşan BBC, Kuzey ve Ort

FIFA'da yolsuzluk iddası!
İngiliz yayın kurumu BBC, 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın evsahipliği sürecinde FIFA'nın eski başkan yardımcısı Jack Warner'ın banka hesabında 10 milyon dolar yolsuzluk yapıldığını iddia etti.
 
Hesap detaylarına ulaşan BBC, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu'na (CONCACAF) ait ve o dönem federasyon başkanlığı yapan Warner tarafından kontrol edilen banka hesabına, 4 Ocak, 1 Şubat ve 10 Mart 2008 tarihlerinde toplam 10 milyon doların FIFA tarafından gönderildiğini kaydetti.
 
Haberde, Karayipler Diaspora Programı'nda kullanılması için gönderilen paranın 72 yaşındaki Warner tarafından nakit çekimler, kişisel borçlar ve para aklama işlerinde kullanıldığının ortaya çıktığı öne sürüldü.
 
İngiliz yayın kurumu, Trinidad'da bulunan JTA isimli süpermarket zincirine Ocak 2008 - Mart 2009 tarihleri arasında taksitlerle toplam 4 milyon 860 bin dolar yatırıldığına, ayrıca Warner'la bağlantılı bazı kişierin de hesaptan 360 bin dolar çektiğine haberinde yer verdi. BBC, hesaptaki 1 milyon 600 bin doların Warner'ın borçları ve kredi kartı ödemeleri için kullanıldığını aktardı.
 
BBC, elde ettiği hesap detaylarını Trinidad ve Tobago Spor Bakanı Brent Sancho'ya sunduğunu aktarırken, Bakan Sancho yaptığı açıklamada, "Warner, adaletin karşısına çıkarılmalı ve tüm bu iddialara yanıt vermelidir. Adalet yerini bulmalı. Bu paranın futbol için kullanılması gerekirken böyle şeylere harcanmasından dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadım" ifadelerini kullandı.
 
Yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle hakkında FBI tarafından soruşturma açılan 72 yaşındaki Warner, iddiaları reddetti. Warner, FIFA'nın 65. genel kurulu öncesinde İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasının ardından kefaletle serbest bırakılmıştı. Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) ise aralarında Warner'ın da bulunduğu ABD yargısı tarafından aranan FIFA'nın 2 eski yöneticisi ile 4 çalışanı hakkında hafta içinde uluslararası tutuklama kararı çıkartmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler