FIFA’da başkanlık süresi değişti

İsviçre'nin Zürih şehrinde yapılan FIFA Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık süresinin 3 dönemden 4'er yıllık olması kararlaştırıldı. FIFA resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İsviçre'nin Zürih kentindeki olağanüstü kongrede gerçekleştirilen oylamay

FIFA’da başkanlık süresi değişti

İsviçre'nin Zürih şehrinde yapılan FIFA Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık süresinin 3 dönemden 4'er yıllık olması kararlaştırıldı.

FIFA resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İsviçre'nin Zürih kentindeki olağanüstü kongrede gerçekleştirilen oylamayla, başkanlık süresinin 3 dönemden 4'er yıllık seçilebileceği belirtildi. Diğer yönetimsel değişiklikleri de içeren reform paketinin 22'ye karşı 179 oyla kabul edildiği açıklandı. Yapılan oylamada ayrıca reformlar sayesinde FIFA'da siyasi ve idari yapının ayrıldığı icra kurulunun yetkilerinin FIFA Konseyi'ne geçeceği bildirildi. Öte yandan kadınların da daha fazla söz sahibi olması için konseydeki her konfederasyona en az birer kişi alacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor