FIFA şikeye el attı!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ''sıra dışı'' bir skorla sonuçlanan 2014 Dünya Kupası elemelerindeki Bahreyn-Endonezya maçıyla ilgili olarak, hakem ve futbolcuların da ifadesine başvurulacağını açıkladı.FIFA'nın açıklamasında, Bahreyn'i

FIFA şikeye el attı!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ''sıra dışı'' bir skorla sonuçlanan 2014 Dünya Kupası elemelerindeki Bahreyn-Endonezya maçıyla ilgili olarak, hakem ve futbolcuların da ifadesine başvurulacağını açıkladı.

FIFA'nın açıklamasında, Bahreyn'in 10-0 kazandığı maçın ardından açılan soruşturmaya öncelik verildiği ve bu soruşturma kapsamında bazı futbolcuların, teknik ekip üyelerinin ve hakemlerin ifadesinin alınacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 29 Şubat'taki maçla ilgili bahislerin de inceleme altına alındığı kaydedildi.

Bahreyn'in 10-0 kazandığı karşılaşmada Lübnanlı hakem, Endonezya kalecisine 2. dakika kırmızı kart göstermiş ve ev sahibi takımın lehine 2 penaltı vermişti.

Bahreyn'in Asya elemeleri 3. turunda E Grubu'ndaki son maçta şansını sürdürmesi için gruptan çıkma şansı kalmayan Endonezya'ya 9'dan fazla fark atması gerekiyordu. Bahreyn, maçı 10-0 kazanarak şansını sürdürdü, ancak grup ikincisi Katar'ın lider İran ile 2-2 berabere kalmasıyla 3. sırada kalarak elendi.

FIFA, skorun sıra dışı olması nedeniyle maçla ilgili soruşturma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler