FIFA şike kararlarını onadı!

FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği), Asya, İngiltere, Slovakya ve El Salvador futbol federasyonlarının liglerindeki oyuncu ve hakemlere şike iddiasıyla verdiği cezaları onayladı.FIFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, onaylanarak kap

FIFA şike kararlarını onadı!

FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği), Asya, İngiltere, Slovakya ve El Salvador futbol federasyonlarının liglerindeki oyuncu ve hakemlere şike iddiasıyla verdiği cezaları onayladı.

FIFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, onaylanarak kapsamı dünya çapında genişletilen cezalar arasında şunlar bulunuyor:

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) tarafından geçen nisanda oynanan AFC Kupası müsabakasında şike yaptığı iddiasıyla Lübnanlı hakemler Ali Sabbagh, Ali Eid ve Abdallah Taleb hakkında 6 Ocak'ta futboldan men cezaları verilmişti. Sabbagh futboldan ömür boyu men edilirken, yardımcı hakemler Eid ve Taleb ise onar yıl futboldan men edilmiş, statlara giriş yasağı getirilmişti.

İngiltere Futbol Federasyonu, (FA) Ulusal Suçla Mücadele Birimi'nin yürüttüğü şike operasyonu kapsamında, Hakem Adelakun ve Michael Boateng adlı futbolcuların lisansını 6 Ocak'ta geçici olarak durdurmuştu. Futbolcuların adları, yasal olmayan yollardan bahis dolandırıcılığına karışmıştı.

Slovakya Futbol Federasyonu, (SFZ) 2013-14 sezonunda ülkenin birinci futbol ligindeki bazı maçlarda şike yaptığı gerekçesiyle 17 Aralık 2013'te Marian Dirnbach, Ivan Hodur and Tomas Huber adlı oyunculara 14 ile 25 yıl arasında futboldan men cezası vermişti. Bu cezalara geçerli süre zarfında itiraz edilmediği için kararlar nihai ve bağlayıcı nitelikte bulunuyor. Karara itiraz eden Michal Dian'ın başvurusu da reddedildiği için, futbolcuya aynı karşılaşmalar nedeniyle verilen 18 yıllık müsabakalardan men cezası da FIFA'nın kapsamına dahil edildi.

El Salvador Disiplin Komitesi (FESFUT), El Salvador Milli Takımı'nın geçen sene oynadığı bir dostluk maçında şikeye karıştığı iddiasıyla bir futbolcunun lisansını geçici olarak iptal etmişti. Bu dosyanın haricinde diğer bir şike olayında 6 ay futboldan men cezası alan Etiyopyalı oyuncunun cezası da FIFA tarafından onandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor