FİFA seri Penaltıyı istemiyor

   FIFA Başkanı Sepp Blatter, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki kongrede, büyük turnuvalarda kazananın belirlenmesi için, penaltı atışlarına alternatif bulunmasını istedi. Şampiyonlar Ligi’nde, şampiyonu belirleyen penaltı atışları, Macaristan'ın başk

FİFA seri  Penaltıyı istemiyor

   FIFA Başkanı Sepp Blatter, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki kongrede, büyük turnuvalarda kazananın belirlenmesi için, penaltı atışlarına alternatif bulunmasını istedi. 

Şampiyonlar Ligi’nde, şampiyonu belirleyen penaltı atışları, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden FIFA Kongresi’nde de gündeme geldi. FIFA Başkanı Sepp Blatter, kaybeden takım için "trajedi" olarak nitelendirdiği penaltı atışlarına alternatif bulunması önerisini gündemine taşıdı.

 

Tüm sezonun emeğinin penaltı atışları sonucu alınmasının yanlış olduğunu savunan Blatter; "Kazananın penaltı atışları ile belirlenmesi futbolun ruhuna aykırı. Bence bu kuralın yerini alacak bir alternatif üretmek için çalışmalara bir an önce başlamamız gerekiyor" diye konuştu.

 

Blatter bu konuda fikir üretme görevine ise kurulmasına ön ayak olduğu "Futbol 2014 görev gücü" adlı grubuna bıraktı.

 

Efsanevi Alman futbol adamı Franz Beckenbauer'in başkanlığını yürüttüğü grup, 2014 Dünya Kupası öncesi, futbolun nasıl daha çekici hale gelebileceği konusunda bağlayıcı olmayan fikirler bulmaya çalışıyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor