FİFA itibarını kaybetmiştir!

İngiltere Başbakanı David Cameron, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ndeki (FIFA) yolsuzluk skandalı ve olaylı başkanlık seçimiyle ilgili tartışmalara müdahil oldu ve FIFA'nın itibarını kaybettiğini söyledi.Cameron, parlamentoda yaptığı konuşmada

FİFA itibarını kaybetmiştir!

İngiltere Başbakanı David Cameron, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ndeki (FIFA) yolsuzluk skandalı ve olaylı başkanlık seçimiyle ilgili tartışmalara müdahil oldu ve FIFA'nın itibarını kaybettiğini söyledi.

Cameron, parlamentoda yaptığı konuşmada, Sepp Blatter'in tek başına girdiği başkanlık seçiminin bir komedi olduğunu belirtti ve ''FIFA'nın itibarı tarihinin en düşük seviyesinde'' diye konuştu.

Son dönemdeki sürecin kendisinde hiç olumlu bir izlenim bırakmadığını ifade eden Cameron, seçime tek adayla gidilmesini eleştirdi.

Cameron, FIFA'nın daha şeffaf ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini, sorunların futbol dünyasının içinde çözülmesi gerektiğini ve İngiltere Futbol Federasyonu'nun bu çerçevede üzerine düşen vazifeyi yerine getireceğinden emin olduğunu kaydetti.

FIFA'daki başkanlık seçimine Blatter'in tek rakibi olarak hazırlanan Katarlı Muhammed Bin Hammam, hakkındaki yolsuzluk soruşturması üzerine yarıştan çekildiğini açıklamış ve 1 Haziran'da yapılan seçimi bir kez daha Blatter kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor