FİFA Heyeti Rize'de

 Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 2013 FIFA U 20 Şampiyonası hazırlıkları için FİFA Heyeti Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.  TFF Yetkilileri eşliğinde stadyumu gezen heyet, incelemelerde bulunarak notlar aldı. İncelemelerin ardından R

FİFA Heyeti Rize'de

 

Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 2013 FIFA U 20 Şampiyonası hazırlıkları için FİFA Heyeti Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. 
 
TFF Yetkilileri eşliğinde stadyumu gezen heyet, incelemelerde bulunarak notlar aldı. İncelemelerin ardından Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı bir basın açıklaması düzenledi.
 
Vali Çakır, U20 Dünya Şampiyonası'nın önemine değinerek, “'Türkiye'de dünyanın en önemli spor faaliyetlerinden birine ev sahipliği yapmak son derece önemli. Özellikle üç maçın Rize'de yapılacak olması, Rize'nin de spora bakış ilgisinin göstergesi olacaktır. Hazırlıklar sonrası eksikliklerin tamamlanması ile önemli bir sınav vereceğiz. Sporseverlerin stadı milli takımımızın da maçının oynanacağı bu stadı dolduracağından en ufak bir şüphemiz yok. Çünkü en önemli prestij dolu türbinler olacaktır'' dedi.
 
FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ise organizasyona Rize’nin de ev sahipliği yapacağını belirterek "Burada çok önemli maçlar oynanacak. Rize'de grup ve çeyrek final karşılaşması yapılacak. Geleceğin yıldızlarına sahip çıkmaya, onları izlemeye bekliyoruz. Rize'nin FİFA standartlarına uygun tesisi var. Geriye kalan sadece Rizeliler'in gelip genç yıldızlara sahip çıksınlar'' diye konuştu.
 
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ise 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de bugüne kadar yapılan en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, ''170 ülkede yaklaşık 500 milyon kişi tarafından izlenen bir organizasyon. Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat. Aynı zamanda 2020 Avrupa Şampiyonası'nı almak için de iyi bir referans olması düşüncesindeyiz. Yedi ilden bir tanesi olan Rize'ye de başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu. 
 
Basın açıklamasının ardından organizasyonun maskotu ‘kanki’ ile hatıra fotoğrafları çektirildi. Vali Çakır elindeki sembolik bilet ve futbol topu ile gazetecilere görüntü vererek “ben biletimi aldım. Geleceğin yıldızlarını izleyeceğim. Tüm Rizelileri bekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler