FIFA başkanından flaş karar

 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, 2016'daki başkanlık seçiminde aday olmayacağını, kimin başkanlığa seçileceğini de şimdiden merak ettiğini söyledi. İsviçre'nin Zürih kentinde yeni başkanın seçileceği tarihi belirlem

FIFA başkanından flaş karar
 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, 2016'daki başkanlık seçiminde aday olmayacağını, kimin başkanlığa seçileceğini de şimdiden merak ettiğini söyledi.
 
İsviçre'nin Zürih kentinde yeni başkanın seçileceği tarihi belirlemek için düzenlenen FIFA İcra Kurulu toplantısının ardından basının karşısına çıktığı sırada kürsünün önüne eline dolarlarla gelen İngiliz komedyen Simon Brodkin'in dolarlı protestosuna maruz kalan Blatter, olayın yatıştırılmasının ardından salona tekrar gelerek gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Blatter, futbol dünyası için çok önemli bir gün olduğunu söyleyerek, gecikmesi ve toplantı başlamadan önce yaşanan olaylardan dolayı özür diledi.
 
Rahmetli annesinin, yaşasaydı kendisine "Dert değil. Sadece eğitimsizlik" diyeceğini söyleyen Blatter, "Bunun yaşanmaması gerekirdi ama futbolda sınır yok. Kırk yılda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım" dedi.
 
65. Olağan FIFA Kongresi'nden 2 gün önce 27 Mayıs'ta başlayan yolsuzluk soruşturmalarını "tsunami"ye benzeten Blatter, "Bazen dalgaların beni alıp götüreceği izlenimine kapılsam da hala buradayım" diye konuştu.
 
Yeniden başkan seçildikten sonra FIFA ve kendisi üzerinde çok fazla baskı olduğunu belirten Blatter, "2016'daki başkanlık seçiminde tekrar aday olmayacağım. Yeni başkan seçilecek. FIFA'nın yeni başkanı kim olacak açıkçası ben de merak ediyorum" yorumunu yaptı.
 
Bugün yapılan olağanüstü toplantıda çok önemli kararlar aldıklarını ve reform sürecine gideceklerini bildiren Blatter, 11 kişilik bir ekip oluşturulacağını ve bu "bağımsız ekibin" bugün toplantıda teklif edilen reformları denetleyeceğini kaydetti. Reformların hızlı ve etkili bir şekilde yapılması gerektiğini anlatan Blatter, "FIFA'da reform yapmamız gerekiyor ve bunu şimdi yapmalıyız" ifadesini kullandı.
 
İki gazetecinin "Ayda ne kadar para kazanıyorsunuz" sorusunu ise cevapsız bırakan Blatter, "Bütün (başkan) adaylara başarılar diliyorum. Michel Platini'ye de" dedi.
 
FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçimli kongre, 26 Şubat 2016'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor