FIBA Başkanı artık Türk!

Münih’te gerçekleştirilen FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, yeni FIBA Avrupa Başkanı seçildi. FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda TBF Başkanı Turgay Demirel önümüzdeki beş yıl görev yapmak üzere FIBA Avrupa

FIBA Başkanı artık Türk!
Münih’te gerçekleştirilen FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, yeni FIBA Avrupa Başkanı seçildi.
 
FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda TBF Başkanı Turgay Demirel önümüzdeki beş yıl görev yapmak üzere FIBA Avrupa Başkanı olarak seçildi. 8 oya karşı 40 oyla başkan olarak seçilen Demirel, bu göreve getirilen ilk Türk başkan olma unvanına da sahip oldu. Sonucun açıklamasının ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan Demirel, “FIBA Avrupa Başkanı olarak seçilmiş olmak büyük bir onur ve bu önemli görevi bana veren FIBA Avrupa’ya ve üyelerine teşekkür ederim. Dünyanın en çok ilgi çeken ve zevkli spor dallarından biri olan basketbolu Avrupa’da birkaç adım daha ileriye taşımak amacıyla meslektaşlarımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım” dedi.
 
“ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİ”
 
Turgay Demirel TBF Başkanı olarak 1992’de görev aldı ve geride kalan 22 yıl içinde üst üste altı defa başkan olarak seçildi. Turgay Demirel’in başkanlığı döneminde Türk basketbolu hem erkek hem de kadın basketbolunda uluslararası bir güç haline geldi. A Milli Erkek Basketbol Takımı Türkiye’de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. A Milli Kadın Basketbol Takımı ise 2012 Olimpiyatları’nı beşinci olarak tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler