FIA'dan Türkiye'ye ödül

 FIA'nın, her yıl gerçekleştirdiği genel kurul ve sezon sonu ödül törenine aday olan Türkiye, Malta, Macau, Meksika, İrlanda, Finlandiya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni geride bırakarak, organizasyona ev sahipliği yapma hakkını kazandı. Geçtiğimiz yıl ilk

FIA'dan Türkiye'ye ödül

 

FIA'nın, her yıl gerçekleştirdiği genel kurul ve sezon sonu ödül törenine aday olan Türkiye, Malta, Macau, Meksika, İrlanda, Finlandiya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni geride bırakarak, organizasyona ev sahipliği yapma hakkını kazandı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez Fransa dışında bir ülkede, Hindistan'da (Yeni Delhi) gerçekleştirilen genel kurul, bu yıl İstanbul'da yapılacak.

FIA'ya üye tüm ülkeleri temsil eden yaklaşık 500 delege, aralık ayının başında gerçekleştirilecek ve 5 gün sürecek olan genel kurul için İstanbul'da buluşacak.

Genel kurul haftasında ayrıca, Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası da dahil olmak üzere, FIA tarafından düzenlenen tüm uluslararası yarış serilerinde şampiyon olan sürücülerin kupalarına kavuşacakları bir ödül töreni de organize ediliyor.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), bu dev organizasyona ev sahipliği yaparak, otomobil sporları dünyasındaki yerini bir kez daha kanıtlamayı hedefliyor.

Öte yandan, geçtiğimiz ay içinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), FIA'yı resmen tanımasının ardından, FIA Genel Kurulu ve sezon sonu ödül töreninin İstanbul'da yapılacak olmasının, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığı için referans olabileceği de düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler