Feyzi İşbaşaran'a soruşturma

İstanbul ve Elazığ eski milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından twitter hesabı üzerinden Trabzon'a ve Trabzonspor'a ağır ithamlarda bulunduğu iddiasıyla Trabzonspor'lu bir taraftar tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na s

Feyzi İşbaşaran'a soruşturma

İstanbul ve Elazığ eski milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından twitter hesabı üzerinden Trabzon'a ve Trabzonspor'a ağır ithamlarda bulunduğu iddiasıyla Trabzonspor'lu bir taraftar tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. 

 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen Ömer Daştan (26) isimli taraftar, suç duyurusu dilekçesinde İşbaşaran'ın Trabzon'a ve Trabzonsporlular'a ağır ithamlarda bulunduğunu belirterek “İşbaşaran, 7 mayıs 2012 tarihinde Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından twiter adresinden genel olarak Trabzon halkına ve Trabzonspor’a hakarette bulunmuş, Trabzon'luların geneli olarak 'katiller, Ermeniler, şerefsizler' gibi hitabeler yapmıştır.

 

Bir Trabzonlu olarak bu sözlerin çok ağır olduğunu ve aşağılayıcı küçük düşürücü hakaretler olduğundan dolayı sanık hakkında gerekli kovuşturmanın ve soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim" ifadelerine yer verdi.

 

Ömer Daştan ifadesinde İşbaşaran'ın Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Kulup Başkanı Sadri Şener'e de hakarette bulunduğunu iddia ederek ,"Bu mesajların bir kısmını dilekçemde sundum. Feyzi İşbaşaran twitter hesabına bir mesaj yazarak, bu mesajında bahse konu mesajların yazıldığı tarihteki yazıların kendisinin yazmadığını beyan etmiştir.

 

Bu olayın akabinde İşbaşaran yazdığı mesajların bir kısmını silmiştir. Bu da suça dair delilleri gizlediğini ve yok ettiğini göstermektedir. Oysa ki bu husus tamamen bir savunma mekanizmasıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. bu mesajların bilirkişi raporuyla kayıt altına alınmasını istiyorum" dedi.

 

Öte yandan Trabzonspor Kulübü internet sitesinden yapılan açıklamada ise "Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinde Fevzi İşbaşaran ismine kayıtlı adresten bir kaç gündür Başkanımız, Teknik Direktörümüz, kulubümüz, camiamız ve kentimize yönelik ağır hakaretlerle ithamlar yayınlanmıştır. Eski Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran bugün aynı adres üzerinden bir açıklama yaparak özür dilemiş ve hesabına ait şifrenin 5 gün önce çalındığı iddiasında bulunmuştur.

 

Hukuk birimimiz konuyla ilgili başlattığı çalışmanın ardından yasal tespit yapılması doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunarak gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Her şeye rağmen bahsedilen hesaptan yapılan tüm hakaretleri kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler