Ferrari F1'den çekiliyor mu?

Markası Formula 1’le adeta bütünleşen Ferrari’de Başkan Montezemolo, FIA’nın yeni kurallarının F1’i “tasarruf yarışı”na döndüreceğini belirterek, “Bırakın bunları” dedi.Başkan takımını F1’den çekmeye hazırlanıyor. İtalyan süper spor Otomobil markası Ferra

Ferrari F1'den çekiliyor mu?

Markası Formula 1’le adeta bütünleşen Ferrari’de Başkan Montezemolo, FIA’nın yeni kurallarının F1’i “tasarruf yarışı”na döndüreceğini belirterek, “Bırakın bunları” dedi.

Başkan takımını F1’den çekmeye hazırlanıyor. İtalyan süper spor Otomobil markası Ferrari’nin Başkanı Luca di Montezemolo, takımı Formula 1’den çekebileceklerini ve bundan böyle spor otomobillerin katıldığı yarışlara yoğunlaşabileceklerini söyledi.

Montezemolo, Formula 1’in son kural değişikliklerinden sonra heyecansız hale geldiğini belirterek, “İnsanlar yarışları eğlenmek için izler. Kimse sürücünün ne kadar yakıt veya lastik tasarrufu yaptığını izlemeye gelmez. Bu bir spor ama aynı zamanda da bir şov” dedi. Montezemolo, “FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) insanların yarışları heyecan için izlediğini unutuyor. Kimse ‘tasarruf yarışı’ seyretmek istemez. Bırakın bunları” dedi.

İŞTE EN KÖTÜ OTOMOBİLLER

Ferrari Başkanı, F1’den ayrılma konusunda kesin karar alınmadığını da belirtirken, markanın en geç 2020’ye kadar ‘LeMans 24 Saat’ gibi dayanıklılık yarışlarını kovalayacağını kaydetti. Audi’den sonra bu yıl Porsche de LeMans’ta özel bir araçla sezon kovalayacağını duyurmuştu.

SESİ BİLE HEYECAN VERMİYOR!

Yeni motor kuralları nedeniyle “motor sesleri”nin bile heyecansız hale geldiğini savunan Başkan Montezemolo, sezon içinde motor tasarımlarına müdahale edilmesinin yasaklanmasını da eleştiriyor. 15 kez F1 Sürücüler Şampiyonası, 16 kez de Takımlar Sıralaması’nda birinci olan, 221 yarış kazanan Scuderia Ferrari, bu sezon Takımlar Sıralaması’nda 3. durumda bulunurken, Ferrari pilotu Fernando Alonso Sürücüler Klasmanı’ndan dördüncü durumda.

FIA İLE İPLER KOPTU

Formula 1’in kurallarını belirleyen FIA, bu sporu daha çevreci bir hale getirmek ve maliyetleri aşağı çekmek amacıyla bir dizi kural getirmiş, Montezemolo da tüm bunlar nedeniyle FIA ile ters düşmüş, tepki göstermişti.

FIA, yakıt tasarrufu için 2.4 lt hacimli V8 motorları yasaklamış, bu sezondan itibaren 1.6 lt turbo beslemeli V6 motorları şart koşmuştu.

Bu kurallar, Mercedes ve Renault tarafından rahatlıkla uygulanırken, sezonda yarışan başka takımlar da ağırlıkla bu iki üreticinin sağladığı motorları kullanmaya başlamıştı. Ferrari ise, gerek aracının şasisi gerekse de motorlarıyla ilgili bazı problemler yaşadı. 2014 sezonunun başından bu yana Mercedes ve Red Bull takımlarının arkasında kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler