'Fenerliler bize teşekkür etmeli'

“Fişi o gün çekseydik ne Digitürk kalırdı ne de sponsorlar. UEFA ‘sıfır tolerans’ diye diye bizi bitirdi. Şimdi ‘İstediğinizi yapın’ derlerse, ellerimi kaldırır teslim olurum!”Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanıMehmet Ali Aydınlar'ın ardından, milli t

'Fenerliler bize teşekkür etmeli'

“Fişi o gün çekseydik ne Digitürk kalırdı ne de sponsorlar. UEFA ‘sıfır tolerans’ diye diye bizi bitirdi. Şimdi ‘İstediğinizi yapın’ derlerse, ellerimi kaldırır teslim olurum!”
Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanıMehmet Ali Aydınlar'ın ardından, milli takımlar sorumluluğundan ayrılan Cüneyt Tanman, açıklamalar yaptı.

Tanman, UEFA'nın 'sıfır tolerans' prensibiyle kendilerine yaklaştığını vurguladı. Şöyle devam etti: “UEFA bizi ve Mehmet Ali Aydınlar'ı 'sıfır tolerans' diye diye bitirdi. Biz UEFA'yı sıfır tolerans prensibiyle tanıyoruz. Bu nedenle Türk futboluna zarar gelmesin diye çalıştık. Bu dönemde 'Tamam istediğinizi yapın' derse, ellerimi kaldırır teslim olurum! Futbol konusunda artık konuşmamıza gerek kalmaz.

UEFA'nın blöfü söz konusu değil. Yazıları federasyonda duruyor. 'Önlem alın, almazsanız biz alırız' demeye getiriyor.” Sezon başında niye ceza verilmediğini ise Tanman iki gerekçeyle açıkladı: 

58. madde adil değildi
"Aydınlar hak yememeye özen gösterir. Hukuksuz bir yol izlemekten kaçındı. İkincisi de şu; tüm takımlar transferlerini yapmış. Kredilerini almış. Bütçelerini hazırlamış. 7-8 takım düştüğünde ne Digitürk kalırdı ne de sponsorlar. 58. madde çok adil değildi. Bu maddeyi uygulayıp bir anda fişi çekemezdik.”

Haksızlık olmadı
O dönemki federasyonun Fenerbahçe'ye karşı tavır aldığı iddiası için ise Tanman "Asla böyle bir duygu ve düşünceye kimse kapılmadı. Tam tersi oldu; böyle bir dönemde Fenerbahçe'ye sahada veya dışarıda yanlış yapılmaması için herkes özen gösterdi. Fenerbahçeliler'in Mehmet Ali Aydınlar'a teşekkür etmesi gerekirken tepki göstermesi inanılmaz bir olay" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe ona uzak değil
Tanman ayrıca adı son günlerde Fenerbahçe ile yeniden anılan vemayıs ayındaki kongrede aday olacağı belirtilen Aydınlar'ın düşüncelerinin ne olduğunu paylaştı. Tanman “Dürüstlüğüne şahit oldum. Fenerbahçeliliği onu mutlaka etkiledi ama kimsenin hakkını yemedi. Hayatta ençok korktuğu şey hak yemektir. Futboldan kopmaz” diye konuştu.

Takdir edilmeli
Geçtiğimiz günlerde eski yönetim kurulu olarak Aydınlar'ın yemek davetinde buluştuklarını belirten Tanman “Son veda yemeğinde, bir baktım, başkan pozisyonlar hakkında yorum yapıyor. O hafta oynanan maçları konuşuyor. Döndüm ve 'Başkanım, bu yaşadıklarından sonra halen futbol konuşuyorsun' dedim. Cevabı, 'Ne yapayım, ruhuma işlemiş futbol.Nasıl kopayım' cevabı verdi. Federasyon Başkanlığı da Fenerbahçe Başkanlığı da ona uzak değil. 8 ayda 10 yıllık tecrübe edindi. Daha da hırslandı. Boğazına bir şeyler takılmış durumda” dedi. Tanman şöyle devametti: “Mutlaka Fenerbahçe başkanlığını isteyecektir. Bunu başarabilir de. Bir insanın başına futboldan dolayı bukadar iş gelecek, halenfutbolu severek konuşacak. Çok ilginç.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor