Fener'e korku salan haber!

Fenerbahçe’nin, Can Bartu Tesisleri’ni kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Orman Bakanlığı, sarı-lacivertliler ile Spor Genel Müdürlüğü arasındaki sözleşmenin geçersiz olduğunu kulübe bildirdi.Sancaktepe’deki, Fenerbahçe Can Bartu Tes

Fener'e korku salan haber!

Fenerbahçe’nin, Can Bartu Tesisleri’ni kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Orman Bakanlığı, sarı-lacivertliler ile Spor Genel Müdürlüğü arasındaki sözleşmenin geçersiz olduğunu kulübe bildirdi.

Sancaktepe’deki, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nin tehlike altında olduğu belirlendi. Orman Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı son inceleme sonucu, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nin ardından Fenerbahçe tesislerinin de usule aykırı şekilde kulübe tahsis edildiği belirlendi.

HALK FAYDALANACAKTI FENER EL KOYDU

Orman Bakanlığı, tesislerin bulunduğu araziyi, Spor Genel Müdürlüğü’ne bölgedeki halkın faydalanması için tahsis etmişti. Ancak Fenerbahçe’nin talebi üzerine genel müdürlük yasasında yer alan “Bünyesinde 6 amatör branşı barındıran kulübe bedelsiz verilebilir” maddesi ile arazi, kulübün hizmetine sunuldu.

MÜFETTİŞLER USULSÜZLÜK TESPİT ETTİ

Fenerbahçe de daha sonra halen kullandığı Can Bartu Tesisleri’ni inşaa etti. Müffetişlerin yaptığı son denetleme sonucu Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, arazinin 3. kişilere verilemeyeceğini belirterek arsanın kendilerine ait olduğunu sarı-lacivertli kulübe bildirdi. Spor Genel Müdürlüğü ile Fenerbahçe arasında yapılan anlaşmanın geçersiz olduğu, araziyle ilgili tek muhattabın Orman Bakanlığı olduğu da kulübe iletildi.

FENER KİRA ÖDEYECEK YADA TERK EDECEK

Fenerbahçe bu gelişme üzerine bakanlık ile görüşmelere başladı. Bu müzakereler sonucunda Fenerbahçe ya tesislerden ayrılmak zorunda kalacak ya da anlaşma sağlanırsa buranın kirasını ödeyecek. Ancak bu konuda son söz sahibi bakanlık olacak. Can Bartu Tesisleri’nin bulunduğu arazinin satın alınması söz konusu değil. Çünkü bölge 2B arazisi kapsamında bulunmuyor.

TEK MERKEZ PLANI

Fenerbahçe’nin, tesislerin terk edilmesi halinde ise uzun vadeli bir planı bulunuyor. Buna göre profesyonel futbol takımı ve alt yapıdaki bütün ekipler aynı merkezde toplanacak. Sarı-lacivertli kulübün yakın gelecekte İstanbul’da daha geniş bir arazi alarak futbol takımlarını buraya taşımayı planladığı kaydedildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler