Fener'den bir yanlış anons daha

Aziz Yıldırım'ın 'tahliye' kararıyla yüzde 7,24 yükselen Fenerbahçe'nin hisseleri, cezaların ortaya çıkmasıyla yüzde 8,8 değer kaybetti. 2010 yılı sezonun son maçı. Fenerbahçe Trabzonspor ile karşılaşıyor, şampiyonluk yarışındaki rakibi Bursa ise Beşiktaş

Fener'den bir yanlış anons daha

Aziz Yıldırım'ın 'tahliye' kararıyla yüzde 7,24 yükselen Fenerbahçe'nin hisseleri, cezaların ortaya çıkmasıyla yüzde 8,8 değer kaybetti.

 

2010 yılı sezonun son maçı. Fenerbahçe Trabzonspor ile karşılaşıyor, şampiyonluk yarışındaki rakibi Bursa ise Beşiktaşla kozlarını paylaşıyor. Karşılaşmanın son anları Fenerbahçe , Bursa ile Beşiktaş berabere kalırsa şampiyon olacak. Derken kenardan Fenerbahçe ’nin yedek kulübesinden sahadaki futbolculara doğru Selçuk Şahin eliyle ‘2-2’yi gösteriyor. Sahadaki futbolcular mutlu, oyunu yavaşlatıyor, ne de olsa beraberlik şampiyonluk demek. Ancak anlaşılıyor ki ‘yanlış anons’ ve Fenerbahçe değil Bursaspor şampiyon. 2 Temmuz 2012... Tarih tekerrür etti, mahkemenin Aziz Yıldırım ‘tahliye’ kararını ceza alınmadı sanıp sevinen Fenerbahçe borsada ‘yanlış anons’a kurban gitti. Tahliyeyle yükselen hisseler, kararın ayrıntılarının netleşmesiyle düşüşe geçti. 61 liraya kadar yükseldiği ilk seansı yüzde 7,24’lük yükselişle 59.25 liradan tamamlayan Fenerbahçe ’nin hisseleri, ikinci seansta gelen satışlarla yüzde 8,8 düşerek günü 54 liradan kapattı. Fenerbahçe hisselerindeki günlük kayıp yüzde 2,26 oldu. 

 

Gözler UEFA ’ya çevrildi

 

Mahkemenin şike ve teşvikle ilgili hükme varması, hem yöneticilerin hem de futbolcuların ceza alması ile, Federasyon’un ‘şike sahaya yansımadı’ kararının çürümesi yatırımcıların beklentilerini bozdu. Bu kararın ardından UEFA ’dan Fenerbahçe ’ye ceza gelmesi olasılığının artması sonucu Fenerbahçe hisselerinde satış baskısı yarattı. İlk seansta yerinde sayan Trabzonspor’un hisseleri ise, ikinci seansta UEFA ’nın bu yıl da Şampiyonlar Ligi ’ne Fenerbahçe ’nin yerine Trabzonspor’u alacağı beklentileri ile yüzde 8,7 yükselerek 13.10 liraya çıktı. Daha sonra gelen satışlarla gevşeyen hisse günü 12.15 liradan kapattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor