"Fenerbahçe'yi kurtarma işlemi"

Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun, play-off ve play-out sistemlerini gündeme getirmesine tepki gösterdi. Sarı-kırmızılılar, planlanan değişikliğin Fenerbahçe’yi küme düşmekten kurtarmaya yönelik olduğunu savunduGalatasaray’da, Türkiye Futbol Federasyonu

"Fenerbahçe'yi kurtarma işlemi"

Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun, play-off ve play-out sistemlerini gündeme getirmesine tepki gösterdi. Sarı-kırmızılılar, planlanan değişikliğin Fenerbahçe’yi küme düşmekten kurtarmaya yönelik olduğunu savundu

Galatasaray’da, Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş tarafından gündeme getirilen play-off ve play-out sistemine tepkiler çığ gibi artarak devam ediyor.

Konunun medyaya yansımasından hemen sonra “Gündem değiştiriyorlar” açıklamasını yapan sarı-kırmızılılar, yarınki yönetim kurulu toplantısı öncesi durum değerlendirmesinde bulunurken, bu projenin Fenerbahçe için ortaya atıldığı noktasında birleşti. Galatasaray cephesi, play-off ve play-out sistemlerini bütün yönleriyle ele aldı ve bu değişikliğin Fenerbahçe’nin küme düşmemesi için yapıldığı kanaatine ulaştı. İşte sarı-kırmızılıların tepkileri...

1- EKSİ PUAN İDDİASI

Şike ve teşvik primi soruşturmasında iddianameyi bekleyen Futbol Federasyonu Yönetimi sezon başladıktan sonra karar alacağı için Fenerbahçe’yi düşüremeyecek. Eksi puan uygulaması olasılıklar içine alınacak. Fenerbahçe eksi 30 puan ceza alsa bile kümede kalmak için play-out maçları oynayabilecek. Son sıralardaki takımlardan daha güçlü olduğu için de ligde tutunma şansı bir hayli yüksek olacak.

2- ZARARI DA DÜŞÜNÜN:

Spor Toto Süper Lig’de normal sezonu ilk 4’te bitirecek takımların play-off sistemi sayesinde yayın gelirlerinin artırılmasının hedeflendiği söyleniyor. 6 maç ekstradan oynamanın kulüplere nasıl bir yük getireceği ise konuşulmuyor. Sadece Galatasaray’da 6 maçın oyuncuların maç başı ücretleri de dikkate alındığında maliyeti 2 milyon euronun üzerinde. Gelirler böyle mi artacak?

3- TAKVİM NASIL OLACAK?

Süper Lig, 9 Eylül’de başlayacak ve 34 haftalık maraton sonunda bitecek. 2012 Avrupa Şampiyonası finalleri varken, play-off maçları hangi tarihlerde oynanacak? Futbol Federasyonu, Türkiye’nin, 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılamayacağını mı hesaplıyor?

‘Gereken yanıtları verdik’

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Futbol Federasyonu ve Digiturk’ün önceki akşam verdiği iftar yemeğinde yaşananlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. TRT 3’e konuşan sarı-kırmızılı yönetici, şike ve teşvik primi soruşturmasını yakından takip ettiklerini söyledi.

Şike-teşvik konusunda Galatasaray’ın internet sitesinden yapılan açıklamanın sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Adnan Öztürk, iftar yemeğinde çeşitli kulüp başkanlarının kendilerine tepki gösterdiğini belirterek, “Mehmet Ali Aydınlar, yemeğin sonunda Galatasaray ve Trabzonspor ile ilgili bazı söylemlerde bulundu. Galatasaray ile ilgili konuşurken çok hassas olmak lazım. Galatasaray köklü bir geçmişe sahip ve biz de o mirasın bekçileriyiz. Bazı başkanların bizi hedef alan sözleri oldu ve biz de o anda kendilerine gereken cevabı verdik. FIFA’nın, UEFA’nın kurallarını doğru uygularsak hiçbir spor insanı zaten hapiste olamaz” dedi.

Gündemdeki statü değişikliğini de değerlendiren Adnan Öztürk, “Yunanistan ve Belçika’da uygulanan play-off sisteminin nelere gebe olduğunu hep birlikte gördük. Niyet önemli olmakla beraber bu iki ülkede yaşanan olayların iyi değerlendirilmesi lazım. Bizim örnek modelimiz Belçika ya da Yunanistan değil; İspanya, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde uygulanan sistemler olmalı. Salı günü yapacağımız yönetim kurulu toplantısında konuyu masaya yatırarak, kulübümüzün görüşünü açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler